Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε αστυνομική σειρά εξελίσσεται η υπόθεση Μπαρμπαρούση

Σε αστυ­νο­μι­κή σει­ρά, ολί­γον βολι­κή για την κυβέρ­νη­ση, εξε­λίσ­σε­ται η υπό­θε­ση του χρυ­σαυ­γί­τη Μπαρ­μπα­ρού­ση. Τη βοη­θά να παρου­σιά­ζει ένα αντι­φα­σι­στι­κό πρό­σω­πο τη στιγ­μή που στε­λέ­χη της φωτο­γρα­φί­ζο­νται με τους Χρυ­σαυ­γί­τες και μόνι­μα τους προ­σκα­λεί σε γιορ­τές και εκδη­λώ­σεις δίνο­ντας υπό­στα­ση πολι­τι­κού κόμ­μα­τος σε μια εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση.

Τον σχη­μα­τι­σμό δικο­γρα­φί­ας σε βάρος του βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής Κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση και για τη συμπε­ρι­φο­ρά που επέ­δει­ξε χτες το από­γευ­μα, όταν με επι­κίν­δυ­νο τρό­πο και κίν­δυ­νο να προ­κα­λέ­σει ατύ­χη­μα, ξέφυ­γε από τα μπλό­κα της Αστυ­νο­μί­ας στην Αιτω­λο­α­καρ­να­νία, ενώ είναι κατα­ζη­τού­με­νος για προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές πρά­ξεις εσχά­της προ­δο­σί­ας, έχει ζητή­σει το Αρχη­γείο του Σώματος.

Με εντο­λή του ίδιου του Αρχη­γού αντι­στρά­τη­γου Κων­στα­ντί­νου Τσου­βά­λα, έχουν κλη­θεί να κατα­θέ­σουν όλοι οι αστυ­νο­μι­κοί που συμ­με­τεί­χαν στην επι­χεί­ρη­ση, από το Αντίρ­ριο προς το Αγρί­νιο, όπου ο Μπαρ­μπα­ρού­σης ξέφυ­γε με σοβα­ρό κίν­δυ­νο να προ­κα­λέ­σει ατύ­χη­μα, προ­κει­μέ­νου να μη συλ­λη­φθεί στο πλαί­σιο του αυτο­φώ­ρου, όπως έχει ζητη­θεί από τις δικα­στι­κές αρχές, μετά την άσκη­ση δίω­ξης, για όσα είπε χτες το πρωί στη Βουλή.

Όπως έγι­νε γνω­στό από πηγές του Αρχη­γεί­ου, σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση από τις αστυ­νο­μι­κές υπη­ρε­σί­ες της Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας, ο Μπαρ­μα­ρού­σης, ο οποί­ος ήταν μόνος του και οδη­γού­σε ένα μαύ­ρο αυτο­κί­νη­το μάρ­κας Volvo, δεν στα­μά­τη­σε σε σήμα της Τρο­χαί­ας και τρέ­χο­ντας με ταχύ­τη­τα του­λά­χι­στον 180 χιλιο­μέ­τρων με βρο­χή, προ­σπέ­ρα­σε περι­πο­λι­κό και διέ­φυ­γε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Όπως έγι­νε γνω­στό με το βου­λευ­τι­κό αυτο­κί­νη­το ξέφυ­γε ο Κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης από τα μπλό­κα της αστυνομίας

Μέχρι και τώρα (ώρα 14.00) σε εξέ­λι­ξη οι έρευ­νες στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Δυτι­κής Ελλά­δας κυρί­ως στην περιο­χή του Ξηρο­μέ­ρου, αλλά ο Μπαρ­μπα­ρού­σης δεν είχε εντοπιστεί.

Σημειώ­νε­ται ότι η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­ζε­ται για το συγκε­κρι­μέ­νο περι­στα­τι­κό της κατα­δί­ω­ξης είναι ανε­ξάρ­τη­τη από τη δικο­γρα­φία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Ο Κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης, μιλώ­ντας στη Βου­λή, ζήτη­σε να παρέμ­βει η στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία για να συλ­λά­βει ο στρα­τός τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Άμυ­νας. Ο βου­λευ­τής τέθη­κε εκτός κοι­νο­βου­λευ­τι­κής ομά­δας της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ενώ σε νεό­τε­ρη δήλω­σή του προ­σπά­θη­σε να ανα­σκευά­σει τα λεγό­με­νά του, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι «οι σημε­ρι­νές αυθόρ­μη­τες δηλώ­σεις μου ‑τις οποί­ες ανα­κα­λώ- επ’ ουδε­νί είχαν σκο­πό να αμφι­σβη­τή­σουν τη συνταγ­μα­τι­κή νομιμότητα».

Σε βάρος του ασκή­θη­κε δίω­ξη για το κακουρ­γη­μα­τι­κό αδί­κη­μα των προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών πρά­ξε­ων εσχά­της προ­δο­σί­ας.

Σε μια κίνη­ση τακτι­κής προ­κει­μέ­νου να μην ασκη­θεί δίω­ξη σε όλη την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής, η εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση διέ­γρα­ψε τον Κ. Μπαρ­μπα­ρού­ση.

ΚΚΕ: Η προ­σχη­μα­τι­κή δια­γρα­φή Μπαρ­μπα­ρού­ση είναι τυπι­κό δείγ­μα της θρα­συ­δει­λί­ας της Χρυ­σής Αυγής

Θ. Παφί­λης: «Από στό­μα­τος κορά­κου “κρα” θα ακού­σεις. Στην περί­πτω­ση της Χρυ­σής Αυγής προ­σβάλ­λου­με και τα κοράκια»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο