Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε αυστηρή καραντίνα τέθηκαν οι οικισμοί Ζουμπούλι και Αρναούτι στην Ξάνθη

Σε αυστη­ρή καρα­ντί­να για 14 μέρες, από σήμε­ρα 21–4‑2020 στις 20.00 έως τις 4–5‑2020 στις 20.00, καθώς και απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας, τέθη­καν οι οικι­σμοί Ζου­μπού­λι και Αρνα­ού­τι στης κοι­νό­τη­τας Μύκης Ξάν­θης, με εντο­λή του υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων Νίκου Χαρ­δα­λιά και από­φα­ση του γενι­κού γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Βασί­λειου Παπα­γε­ωρ­γί­ου, για τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς και των επι­πτώ­σε­ων της νόσου COVΙD-19, μετά τον εντο­πι­σμό κρου­σμά­των κορονοϊού.

Σημειώ­νε­ται ότι οι κάτοι­κοι θα παρα­μέ­νουν στα σπί­τια τους και απα­γο­ρεύ­ε­ται να μετα­κι­νη­θούν εκτός των δύο οικι­σμών, ενώ το μέτρο της απα­γό­ρευ­σης θα επι­βλη­θεί από την Αστυ­νο­μία. Παράλ­λη­λα λαμ­βά­νε­ται μέρι­μνα από τον δήμο Μύκης και την Περι­φέ­ρεια για την προ­μή­θεια όλων των απα­ραί­τη­των αγα­θών και την εξυ­πη­ρέ­τη­ση όσων πολι­τών χρή­ζουν βοη­θεί­ας, καθώς και για τις απα­ραί­τη­τες εργα­σί­ες των κτη­νο­τρό­φων και αγρο­τών, ενώ σε επι­φυ­λα­κή θα είναι και η Πυρο­σβε­στι­κή για την παρο­χή οποιασ­δή­πο­τε συνδρομής.

Ειδι­κό­τε­ρα, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από τη γενι­κή γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, για την υλο­ποί­η­ση της Κατά­στα­σης Έκτα­κτης Ανά­γκης Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας για λόγους Δημό­σιας Υγεί­ας στους παρα­πά­νω οικι­σμούς, δρο­μο­λο­γού­νται τα εξής μέτρα:

- Προ­σω­ρι­νή επι­βο­λή περιο­ρι­σμού κατ’ οίκον των κατοί­κων και απα­γό­ρευ­ση μετα­κί­νη­σης εκτός των διοι­κη­τι­κών ορί­ων των ως άνω οικισμών.

- Λήψη μέρι­μνας από την Περι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας & Θρά­κης και το Δήμο Μύκης για την τρο­φο­δο­σία και την παρο­χή ειδών πρώ­της ανά­γκης (τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κ.α.) των κατοί­κων των δύο οικι­σμών και για την κάθε είδους συν­δρο­μή σε περι­πτώ­σεις κατοί­κων χρο­νί­ως πασχό­ντων και αναξιοπαθούντων.

- Λήψη μέρι­μνας από τη Διεύ­θυν­ση Αγρο­τι­κής Οικο­νο­μί­ας και Κτη­νια­τρι­κής της Π.Ε. Ξάν­θης της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Αγρο­τι­κής Οικο­νο­μί­ας και Κτη­νια­τρι­κής της Περι­φέ­ρειας Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας & Θρά­κης σε συνερ­γα­σία με τον Δήμο Μύκης για την εξα­σφά­λι­ση της ελά­χι­στης απα­ραί­τη­της δρα­στη­ριό­τη­τας των κτη­νο­τρό­φων των οικι­σμών, στo πλαί­σιο της προ­στα­σί­ας και παρα­κο­λού­θη­σης της υγεί­ας και καθη­με­ρι­νής φρο­ντί­δας των ζώων, αλλά και για την εξα­σφά­λι­ση της ελά­χι­στης απα­ραί­τη­της δρα­στη­ριό­τη­τας των αγρο­τών, στο πλαί­σιο των ανα­γκαί­ων για την επο­χή γεωρ­γι­κών δραστηριοτήτων.

- Λήψη μέρι­μνας της Περι­φε­ρεια­κής Διοί­κη­σης Πυρο­σβε­στι­κών Υπη­ρε­σιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας & Θρά­κης για συν­δρο­μή σε προ­σω­πι­κό και μέσα, όπου και όταν απαι­τη­θεί προς το Δήμο Μύκης.

- Επι­τή­ρη­ση και ανά­λη­ψη κάθε ανα­γκαί­ας ενέρ­γειας από τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας & Θρά­κης για την τήρη­ση του κατ’ οίκον περιο­ρι­σμού και της προ­σω­ρι­νής άρσης της δυνα­τό­τη­τας μετα­κί­νη­σης των κατοί­κων εκτός των διοι­κη­τι­κών ορί­ων των οικι­σμών Ζου­μπού­λι και Αρναούτι.

- Αρμό­δια αρχή για τη δια­σφά­λι­ση της εφαρ­μο­γής της παρού­σας, τη δια­πί­στω­ση των παρα­βά­σε­ων και την επι­βο­λή των προ­βλε­πό­με­νων διοι­κη­τι­κών κυρώ­σε­ων είναι η Ελλη­νι­κή Αστυνομία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο