Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε δίκη ο παπάς που έκαψε καρναβαλικές κατασκευές στην Πάτρα

Σε τακτι­κό δικά­σι­μο παρα­πέμ­φθη­κε ο ιερέ­ας, περί­που 35 ετών, που είναι ο δρά­στης των εμπρη­σμών σε καρ­να­βα­λι­κές κατα­σκευ­ές που είχε τοπο­θε­τή­σει ο δήμος σε διά­φο­ρα σημεία της Πάτρας.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο κατη­γο­ρού­με­νος ‑κάτοι­κος Πάτρας- προ­σπά­θη­σε να βάλει φωτιά σε κατα­σκευή περί­που στις 11 χτες το βρά­δυ στο Ακταίο. Υπάλ­λη­λοι της Πυρο­σβε­στι­κής κλή­θη­καν να σβή­σουν την πυρ­κα­γιά και αστυ­νο­μι­κοί που ξεκί­νη­σαν τις έρευ­νες στη γύρω περιο­χή, τον συνέλαβαν.

Ο ιερέ­ας οδη­γή­θη­κε σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι στον εισαγ­γε­λέα Πλημ­με­λειο­δι­κών Πατρών και μετά την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης ενα­ντί­ον του αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος, αφού πρώ­τα ορί­στη­κε τακτι­κή δικά­σι­μος για τις 5 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώ­σεις που έκα­νε ο συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του ιερέα, Γιάν­νης Παπα­να­στα­σό­που­λος, ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων ότι «η πρά­ξη, όπως φαί­νε­ται ότι τελέ­στη­κε, δεν έχει ως κίνη­τρα την απλή ποι­νι­κή παρα­βα­τι­κό­τη­τα, αλλά έχει ένα θρη­σκευ­τι­κό εφαλ­τή­ριο, το οποίο ακό­μα δεν έχου­με μπο­ρέ­σει να εξι­χνιά­σου­με και να ερμη­νεύ­σου­με, ώστε να μπο­ρού­με να απο­δώ­σου­με τα πράγ­μα­τα, όπως πραγ­μα­τι­κά έχουν».

Επί­σης, πρό­σθε­σε ότι «είναι πολύ πιθα­νό να υπέ­λα­βε ως εκτρο­πή από την θρη­σκευ­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά τις καρ­να­βα­λι­κές εκδηλώσεις.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο