Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία στην Ιταλία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται η 24ωρη απερ­γία στην Ιτα­λία σε όλους τους κλά­δους του δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα, αλλά και σε όλους τους χώρους, που οργα­νώ­νει η USB (Unione Sindacale di Base) Ιτα­λί­ας με σύν­θη­μα «Πόσοι περισ­σό­τε­ροι νεκροί για να κατα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση ότι όλα πρέ­πει να κλεί­σουν;», απαι­τώ­ντας τη λήψη αυστη­ρό­τε­ρων μέτρων για τη δια­σφά­λι­ση της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων της χώρας.

«Είναι πλέ­ον προ­φα­νές ότι η μεγα­λύ­τε­ρη εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ού και τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα κατα­γρά­φο­νται ακρι­βώς στις περιο­χές όπου υπάρ­χουν μεγά­λες μονά­δες παρα­γω­γής και όπου λόγω της ασυ­δο­σί­ας της εργο­δο­σί­ας, χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι ανα­γκά­ζο­νται να δου­λέ­ψουν, να μετα­δώ­σουν τον ιό και να αρρω­στή­σουν», τονί­ζει η USB, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «δεν θα δεχτού­με η Confindustria να υπα­γο­ρεύ­ει τους κανό­νες σε ολό­κλη­ρη τη χώρα και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα να καθο­ρί­ζει αυτή ποιος είναι ο απο­δε­κτός αριθ­μός των θανά­των που θα πρέ­πει να υποστούμε».

Σημειω­τέ­ον, η ένω­ση των μεγα­λο­βιο­μη­χά­νων, Confindustria, έστει­λε επι­στο­λή στον πρω­θυ­πουρ­γό ζητώ­ντας του ανα­στο­λή για κάποιες μέρες της από­φα­σης όσων επι­χει­ρή­σε­ων «δεν είναι ανα­γκαί­ες» — κάτι που φυσι­κά μπο­ρεί να ερμη­νευ­τεί με διά­φο­ρους τρό­πους. Η επι­στο­λή ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων ‑μοιά­ζο­ντας να «προει­δο­ποιεί» και για εγκα­τά­λει­ψη της ντό­πιας αγο­ράς για ανα­ζή­τη­ση άλλων, πιο κερ­δο­φό­ρων- ότι η επι­λο­γή των επι­χει­ρή­σε­ων που θα κλεί­σουν πρέ­πει να γίνει με μεγά­λη προ­σο­χή, διό­τι αν κλεί­σουν πολ­λές μεγα­λώ­νει ο κίν­δυ­νος να μην ξανα­νοί­ξουν, ενώ ζητούν και φορο­α­παλ­λα­γές από πάνω.

Η απερ­γία πολε­μή­θη­κε σκλη­ρά από την Confindustria και τους εργο­δο­τι­κούς εργα­το­πα­τέ­ρες, χωρίς όμως απο­τέ­λε­σμα. Η USB έχει απευ­θύ­νει κάλε­σμα τους εργα­ζό­με­νους στα δημό­σια νοσο­κο­μεία και όλους όσοι εργά­ζο­νται στις κρί­σι­μες υπη­ρε­σί­ες αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας να στα­μα­τή­σουν για ένα λεπτό τις δρα­στη­ριό­τη­τές τους, εν είδει απερ­για­κής συγκέντρωσης.

Η αντα­πό­κρι­σή είναι συγκι­νη­τι­κή, καθώς στο ηλε­κτρο­νι­κό ταχυ­δρο­μείο της USB ([email protected]) κατα­φτά­νουν φωτο­γρα­φί­ες από όλα τα νοσο­κο­μεία της χώρας με για­τρούς και νοση­λευ­τές να τρα­βούν φωτο­γρα­φί­ες με αυτο­σχέ­δια πανό και το σύν­θη­μα #ScioperaPerMe.

Πηγή; 902.gr

italia apergia 25 marti8 italia apergia 25 marti10 italia apergia 25 marti21 italia apergia 25 marti23 italia apergia 25 marti24 italia apergia 25 marti25 italia apergia 25 marti26

italia apergia 25 marti italia apergia 25 marti1 italia apergia 25 marti2 italia apergia 25 marti3 italia apergia 25 marti4 italia apergia 25 marti5 italia apergia 25 marti6 italia apergia 25 marti7 italia apergia 25 marti8 italia apergia 25 marti9

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο