Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», που φέρνει βροχές και χιόνια και στην Αττική

Από το πρωί οι ψυχρές αέριες μάζες που θα προ­κα­λέ­σουν τη νέα κακο­και­ρία «Ηφαι­στί­ων», έχουν αρχί­σει να επη­ρε­ά­ζουν τα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά της χώρας και έως το από­γευ­μα ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­ά­σουν το σύνο­λο σχε­δόν της ηπει­ρω­τι­κής Ελλά­δας. Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει πτώ­ση από το απόγευμα.

Κατά τις επό­με­νες ώρες, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (EAA), βρο­χές ανα­μέ­νο­νται στη Θρά­κη, στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, στη Χαλ­κι­δι­κή, στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο, στην Μαγνη­σία, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα, στην Πελο­πόν­νη­σο και στο Νότιο Ιόνιο, ενώ στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία και στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά της βόρειας χώρας θα σημειω­θούν ασθε­νείς χιονοπτώσεις.

Από το μεση­μέ­ρι χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν και σε περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου της Θρά­κης, της Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας, της Χαλ­κι­δι­κής, της Θεσ­σα­λί­ας, ενώ από το από­γευ­μα σε περιο­χές της Ηπεί­ρου, της Στε­ρε­άς Ελλά­δας και της Κεντρι­κής και Βόρειας Πελο­πον­νή­σου. Τις ίδιες ώρες, βρο­χο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στο σύνο­λο σχε­δόν της κεντρι­κής και νότιας ηπει­ρω­τι­κής χώρας, του Ιονί­ου και του Αιγαίου.

Στην Αττι­κή βρο­χές ανα­μέ­νο­νται από το μεση­μέ­ρι, ενώ χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στο ορει­νά και ημιο­ρει­νά και κατά τόπους σε περιο­χές χαμη­λό­τε­ρου υψο­μέ­τρου των βορεί­ων και δυτι­κών του νομού.

Οι βόρειοι άνε­μοι θα ενι­σχυ­θούν στα­δια­κά, πρώ­τα στο Ιόνιο και στο Θερ­μαϊ­κό και στη συνέ­χεια στο υπό­λοι­πο Αιγαίο και θα φτά­νουν κατά τόπους τα εννέα μπο­φόρ. Προς το βρά­δυ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνε­μοι θα φτά­νουν τοπι­κά και τα δέκα μποφόρ.

Δυσμε­νείς και­ρι­κές συν­θή­κες θα επι­κρα­τή­σουν στο οδι­κό δίκτυο από το βρά­δυ της Κυρια­κής έως και τη Δευ­τέ­ρα των Θεο­φα­νεί­ων, σύμ­φω­να με το ΕΑΑ-meteo, καθώς χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται σε μεγά­λο μέρος του οδι­κού δικτύ­ου της Πελο­πον­νή­σου, της Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς Ελλά­δας, της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Θεσ­σα­λί­ας και της Θράκης.

Την Δευ­τέ­ρα θα σημειω­θούν χιο­νο­πτώ­σεις στη Θρά­κη, στη Μαγνη­σία, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα, στην Ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και στα ορει­νά του Κεντρι­κού και Νότιου Αιγαί­ου, οι οποί­ες από το πρωί θα περιο­ρι­στούν στην Αττι­κή, στην Εύβοια και στα ορει­νά της Κρή­της. Ισχυ­ρές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται στο Αιγαίο και κυρί­ως στην Κρή­τη, όπου ενδε­χο­μέ­νως θα δημιουρ­γη­θούν προ­βλή­μα­τα λόγω του κορε­σμού του εδά­φους σε νερό και των μεγά­λων ποσο­τή­των υετού που αναμένονται.

Η θερ­μο­κρα­σία το μεση­μέ­ρι των Θεο­φα­νεί­ων δεν θα ξεπε­ρά­σει τους δέκα βαθ­μούς, ενώ ολι­κός παγε­τός θα σημειω­θεί σε ορει­νές αλλά και ημιο­ρει­νές περιο­χές. Οι βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο θα φτά­νουν τα δέκα μποφόρ.

xionia sumvoules xionia kukloforikes ruthmiseis
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο