Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ζημιών στο Πανόραμα Βούλας

Συνε­χί­ζε­ται από την Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία, η κατα­γρα­φή των ζημιών που προ­κά­λε­σε η μεγά­λη πυρ­κα­γιά χτες στο Πανό­ρα­μα Βού­λας, ενώ όλες οι δυνά­μεις παρα­μέ­νουν στην περιο­χή για την περί­πτω­ση αναζωπύρωσης. 

Σύμ­φω­να με την πυρο­σβε­στι­κή, οι ζημιές σε περιου­σί­ες εντο­πί­ζο­νται μόνο στην περιο­χή της ‘Ανω Βού­λας, όπου μέχρι στιγ­μής έχουν κατα­γρα­φεί ζημιές σε δέκα κτή­ρια, ενώ έχουν καεί ολο­σχε­ρώς ένα ΙΧ και μια μοτο­σι­κλέ­τα και έχουν υπο­στεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτο­κί­νη­τα. Τα μεγα­λύ­τε­ρα προ­βλή­μα­τα εντο­πί­ζο­νται στις οδούς Έκτο­ρος, Αρι­στεί­δου, Θεσ­σα­λί­ας, Αρμα­το­λών και Λαμί­ας, απ’ όπου απο­μα­κρύν­θη­καν έγκαι­ρα οι κάτοι­κοι χτες το από­γευ­μα. Τα περισ­σό­τε­ρα σπί­τια, όπως ανα­φέ­ρε­ται από το Π.Σ., έχουν υπο­στεί ζημιές εξω­τε­ρι­κά, σε τοι­χο­ποι­ί­ες, κήπους, μαντρό­τοι­χους έπι­πλα κήπου, υδρορ­ρο­ές, τέντες, πέρ­γκο­λες και ηλια­κούς θερ­μο­σί­φω­νες, αλλά σε ένα σπί­τι στην οδό Αρμα­το­λών η φωτιά μπή­κε μέσα και προ­κά­λε­σε σοβα­ρές ζημιές στο ισό­γειο και τον 1ο όρο­φο, ενώ στο διπλα­νό του κάη­κε η στέ­γη, έπε­σαν οι σοβά­δες εξω­τε­ρι­κά και κατα­στρά­φη­κε το σαλό­νι του κήπου.

Η κατα­μέ­τρη­ση από την πυρο­σβε­στι­κή δεν έχει ολο­κλη­ρω­θεί και συνε­χί­ζε­ται, ενώ γίνε­ται παράλ­λη­λη κατα­μέ­τρη­ση από τον δήμο και την Περι­φέ­ρεια, προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει ακρι­βής λίστα με τις κατα­στρο­φές από την πυρκαγιά.

Όπως έγι­νε γνω­στό από το πυρο­σβε­στι­κό Σώμα, η πυρ­κα­γιά, τόσο στην περιο­χή της ‘Ανω Βού­λας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριο­θε­τη­μέ­νη, δεν υπάρ­χουν ενερ­γές εστί­ες και δεν υφί­στα­ται κίν­δυ­νος επέ­κτα­σης, ωστό­σο δεν θεω­ρεί­ται ακό­μα υπό έλεγ­χο.

Στις 14.30 απο­γειώ­θη­καν από την Ελευ­σί­να και δύο αερο­σκά­φη «κανα­ντέρ» CL-215 για ενα­έ­ρια επι­τή­ρη­ση και για ρίψεις νερού, αν χρεια­στεί, σε δύσβα­τα σημεία, για διευ­κο­λύ­νε­ται το έργο των επί­γειων δυνάμεων.

Η χτε­σι­νή φωτιά έδει­ξε ξανά τη γύμνια της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας! Οι κυβερ­νή­σεις με την πολι­τι­κή τους, έχουν οδη­γή­σει σε τερά­στιες ελλεί­ψεις, ενώ χτες φάνη­κε και η έλλει­ψη σχε­δί­ου για την αντι­με­τώ­πι­ση της φωτιάς.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο