Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Δύο ελι­κό­πτε­ρα ξεκί­νη­σαν με το πρώ­το φως της ημέ­ρας να πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού πάνω από το μέτω­πο της φωτιάς, στην περιο­χή Ρού­τσι, του δήμου Μεγα­λό­πο­λης, της Αρκαδίας.

Παράλ­λη­λα, οι ισχυ­ρές επί­γειες πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις επι­χει­ρού­σαν καθ΄ όλη τη διάρ­κεια της νύχτας και συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν, ώστε να περιο­ρί­σουν το πύρι­νο μέτωπο.

Ειδι­κό­τε­ρα, στο σημείο επι­χει­ρούν 87 πυρο­σβέ­στες με τέσ­σε­ρις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 22 οχή­μα­τα, ενώ το έργο των επί­γειων πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συν­δρά­μουν υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα της αυτοδιοίκησης.

Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, παρα­μέ­νει κλει­στός και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας για λόγους ασφα­λεί­ας, εξαι­τί­ας της φωτιάς, ο κόμ­βος Λεύ­κτρου — Σπάρ­της, του αυτο­κι­νη­τό­δρο­μου Κορίν­θου — Τρί­πο­λης — Καλα­μά­τας και κλά­δος Λεύ­κτρου — Σπάρτης.

Η κυκλο­φο­ρία των αυτο­κι­νή­των για Σπάρ­τη πραγ­μα­το­ποιεί­ται από τις παλαιές εθνι­κές οδούς Τρί­πο­λης — Σπάρ­της και Καλα­μά­τας — Σπάρτης.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο