Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κορινθίας και Αργολίδας — Καλύτερη η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Τρία ενα­έ­ρια πυρο­σβε­στι­κά μέσα επι­χει­ρούν από νωρίς σήμε­ρα το πρωί στην περιο­χή Νέα Αλμυ­ρή (Κοριν­θία), προ­κει­μέ­νου να θέσουν μαζί με επί­γειες δυνά­μεις υπό έλεγ­χο την φωτιά η οποία εκδη­λώ­θη­κε χθες το μεσημέρι.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η φωτιά παρα­μέ­νει σε εξέ­λι­ξη, πάντως η εικό­να έχει βελτιωθεί.

Οι δυνά­μεις που επι­χει­ρούν στην Νέα Αλμυ­ρή απο­τε­λού­νται από 98 πυρο­σβέ­στες με 33 οχή­μα­τα και τέσ­σε­ρα πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα.

Από αέρος πραγ­μα­το­ποιούν συνε­χείς ρίψεις νερού δύο πυρο­σβε­στι­κά αερο­πλά­να κι ένα ελι­κό­πτε­ρο, ενώ το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συν­δρά­μουν εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφο­ρά τη φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε χθες το μεση­μέ­ρι σε δασι­κή έκτα­ση στην δημο­τι­κή ενό­τη­τα Ασκλη­πιεί­ου του δήμου Επι­δαύ­ρου, παρα­μέ­νει, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, σε εξέ­λι­ξη, παρου­σιά­ζο­ντας όμως και σε αυτή την περί­πτω­ση καλύ­τε­ρη εικόνα.

Στο σημείο επι­χει­ρούν 83 πυρο­σβέ­στες με 18 οχή­μα­τα και πέντε πεζο­πό­ρα τμή­ματα· στις προ­σπά­θειες κατά­σβε­σης συν­δρά­μουν υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα της αυτοδιοίκησης.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο