Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο

Σε εξέ­λι­ξη παρα­μέ­νει η φωτιά στην Ανα­το­λι­κή Μάνη της Λακω­νί­ας, ενώ κατά τη διάρ­κεια της νύχτας οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις αντι­με­τώ­πι­σαν ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις στην ευρύ­τε­ρη ορει­νή περιο­χή του Κρυονερίου.

Στην περιο­χή επι­χει­ρούν ισχυ­ρές επί­γειες πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, που απο­τε­λού­νται από 88 πυρο­σβέ­στες με 25 οχή­μα­τα και τρεις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ από νωρίς σήμε­ρα το πρωί πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού, δύο πυρο­σβε­στι­κά αεροπλάνα.

Παράλ­λη­λα, το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συν­δρά­μουν εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες και υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα της αυτοδιοίκησης.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη Μέλπεια Μεσσηνίας και στα δύο μέτωπα της Αρκαδίας

Ισχυ­ρές δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής εξα­κο­λου­θούν να επι­χει­ρούν, τόσο στο μέτω­πο της φωτιάς σε δασι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Μέλ­πεια, της Μεσ­ση­νί­ας, όσο και σε γει­το­νι­κό μέτω­πο στην περιο­χή της Μεγα­λό­πο­λης, που πέρα­σε στην Αρκα­δία από την Μέλπεια.

Ειδι­κό­τε­ρα, οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις που επι­χει­ρούν, απο­τε­λού­νται από 95 πυρο­σβέ­στες με 25 οχή­μα­τα με τρεις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού, δύο πυρο­σβε­στι­κά αερο­πλά­να και ένα ελικόπτερο.

Επί­σης, το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συν­δρά­μουν υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της αυτοδιοίκησης.

Ακό­μη, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, ισχυ­ρές δυνά­μεις επι­χει­ρούν και στο άλλο μέτω­πο της φωτιάς στην Αρκα­δία και συγκε­κρι­μέ­να σε ορει­νές περιο­χές της Γορ­τυ­νί­ας, που πέρα­σε από την Νεμού­τα της Ηλείας.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο