Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη ο «Ηφαιστίων» με πυκνές χιονοπτώσεις και ανέμους άνω των 160 χλμ/ώρα στο Αιγαίο

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται η νέα κακο­και­ρία «Ηφαι­στί­ων», η οποία έως τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες των Θεο­φα­νεί­ων, μετα­ξύ άλλων, έχει επη­ρε­ά­σει με ισχυ­ρές βρο­χο­πτώ­σεις την Κρή­τη και με κατά τόπους πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις τα ανα­το­λι­κά κυρί­ως ηπει­ρω­τι­κά της χώρας. Παράλ­λη­λα, άνε­μοι σε επί­πε­δο θύελ­λας επι­κρα­τούν τις πρω­ι­νές ώρες των Θεο­φα­νί­ων στο Αιγαίο, με ταχύ­τη­τες που έφθα­σαν τα 161 χιλιό­με­τρα την ώρα στην Παξι­μά­δα Καρύ­στου και τα 147 χλμ/ώρα στη νότια Τήνο, με βάση τις κατα­γρα­φές των σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου / meteo.gr μέχρι τις 08:30 της Δευτέρας.

Από το βρά­δυ της Κυρια­κής, πυκνό χιό­νι πέφτει στα βόρεια και δυτι­κά της Αττι­κής, ενώ βρο­χο­πτώ­σεις και χιο­νό­νε­ρο κατα­γρά­φε­ται στα κεντρι­κά και νότια του νομού.

Την ίδια ώρα, χιο­νο­πτώ­σεις σημειώ­νο­νται και στη Βοιω­τία, αλλά και στην Εύβοια, ενώ δεν απο­κλεί­ε­ται αντί­στοι­χα φαι­νό­με­να να παρα­τη­ρη­θούν και στα νησιά των βόρειων Κυκλάδων.

Λόγω της χιο­νό­πτω­σης, δια­κό­πη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, στην περι­φε­ρεια­κή οδό Πεντέ­λης — Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγί­ου Πέτρου έως το Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο Πεντέ­λης 414 και στα δύο ρεύ­μα­τα της κυκλοφορίας.

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, μόνο με τη χρή­ση αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων διε­ξά­γε­ται η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των από το 5ο χιλιό­με­τρο της παλαιάς εθνι­κής οδού Αθη­νών — Θήβας, στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς Μάν­δρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας, στην περιο­χή Κάζα.

Για το υπό­λοι­πο της ημέ­ρας, ανα­μέ­νε­ται περιο­ρι­σμός των χιο­νο­πτώ­σε­ων στην Αττι­κή, στη Βοιω­τία, στην Εύβοια και στα ορει­νά της Κρή­της, με τα φαι­νό­με­να να δια­τη­ρούν πάντως τον έντο­νο χαρα­κτή­ρα τους. Ισχυ­ρές βρο­χές ανα­μέ­νο­νται στο Αιγαίο και κυρί­ως στην Κρή­τη, όπου ενδε­χο­μέ­νως θα δημιουρ­γη­θούν προ­βλή­μα­τα λόγω του κορε­σμού του εδά­φους σε νερό και των μεγά­λων ποσο­τή­των υετού που ανα­μέ­νο­νται. Παράλ­λη­λα, στα νοτιο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέ­ουν σήμε­ρα βόρειοι άνε­μοι με εντά­σεις που θα φτά­νουν και τοπι­κά θα ξεπερ­νούν τα δέκα μποφόρ.

Στην Κρή­τη, μια οικο­γέ­νεια εγκλω­βί­στη­κε, όταν κόλ­λη­σε το αυτο­κί­νη­το στα νερά, στην περιο­χή του Στα­λού στα Χανιά και χρειά­στη­κε η επέμ­βα­ση της Πυρο­σβε­στι­κής για να τους απεγκλωβίσει.

Χωρίς ρεύ­μα από τις 8 το πρωί έχει μεί­νει ολό­κλη­ρο το νησί της Ανδρου, λόγω βλά­βης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στη Ζάκυν­θο μεγά­λο τμή­μα του νησιού έμει­νε τη νύχτα χωρίς ρεύ­μα με απο­τέ­λε­σμα την ταλαι­πω­ρία των κατοί­κων που δεν είχαν θέρ­μαν­ση με τις άσχη­μες και­ρι­κές συν­θή­κες που επικρατούν.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η Τρο­χαία από χθες έχει απα­γο­ρεύ­σει την κίνη­ση των βαρέ­ων οχη­μά­των στις εθνι­κές οδούς μέχρι τα μεσά­νυ­χτα της Δευ­τέ­ρας. (δια­βά­στε εδώ αναλυτικά).

 Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ είναι απα­γο­ρευ­τι­κό από­πλου από τα λιμά­νια του Πει­ραιά, της Ραφή­νας και του Λαυ­ρί­ου, λόγω των ισχυ­ρών βόρειων ανέ­μων που πνέ­ουν σε πολ­λές θαλάσ­σιες περιο­χές στο Αιγαίο και φθά­νουν κατα τόπους τα 11 μπο­φόρ. Κλει­στές είναι οι γραμ­μές Πάχη Μεγά­ρων-Φανε­ρω­μέ­νη Σαλα­μί­νας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύ­ρα, Αρκί­τσα-Αιδη­ψός, Βόλος-Σπο­ρά­δες και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

Οι επι­βά­τες που πρό­κει­ται σήμε­ρα να ταξι­δέ­ψουν καλό είναι να επι­κοι­νω­νούν με τα κατα τόπους λιμε­ναρ­χεία και του­ρι­στι­κά πρα­κτο­ρεία για τυχόν αλλα­γές οι ακυ­ρώ­σεις δρο­μο­λο­γί­ων λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συνθηκών.

 Χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Με χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες, όχι όμως ασυ­νή­θι­στες για την επο­χή, “ξύπνη­σαν” σήμε­ρα, ανή­με­ρα Θεο­φα­νεί­ων αρκε­τές περιο­χές στη Βόρεια Ελλά­δα. Σε μεγά­λες πόλεις της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας όπως την Κοζά­νη, την Καστο­ριά και τη Φλώ­ρι­να, το θερ­μό­με­τρο έδει­χνε στις οκτώ το πρωί ‑2 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ σε χωριά που βρί­σκο­νται στον ορει­νό όγκο της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας η θερ­μο­κρα­σία ήταν πιο χαμη­λή κατά δύο έως τρεις βαθμούς.

Σε χωριά και πόλεις της Κεντρι­κής και Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης, η μέρα ξημέ­ρω­σε με ελά­χι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες του­λά­χι­στον ένα βαθ­μό άνω του μηδε­νός και, σε άλλα σημεία, “άγγι­ξαν” τους τέσ­σε­ρις έως πέντε βαθ­μούς. Χαρα­κτη­ρι­στι­κά, στο Παρα­νέ­στι Δρά­μας, μία περιο­χή όπου το θερ­μό­με­τρο “συνη­θί­ζε­ται” να αγγί­ζει αρνη­τι­κά… ρεκόρ, η θερ­μο­κρα­σία στις 9 το πρωί σήμε­ρα, ήταν στους 4 βαθ­μούς Κελσίου.

Στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο ήλιος με “δόντια” έκα­νε την εμφά­νι­σή του από νωρίς το πρωί, αφού η θερ­μο­κρα­σία άγγι­ξε τους τρεις βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ωστό­σο, οι βόρειοι, βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι 6 με 7 και στο Θερ­μαϊ­κό τοπι­κά 8 μπο­φόρ, κάνουν περισ­σό­τε­ρο αισθη­τή την “παρου­σία” τους.

Σε ποια σημεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση από την Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διεξά­γε­ται με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες σε ορι­σμέ­να τμή­μα­τα του επαρ­χια­κού δικτύ­ου στους νομούς Πέλ­λας και Χαλ­κι­δι­κής. Ειδι­κό­τε­ρα, αλυ­σί­δες χρειά­ζο­νται τα οχή­μα­τα που κινού­νται από το 52,5ο έως το 85ο χιλιό­με­τρο της παλαιάς εθνι­κής οδού Αγί­ου Προ­δρό­μου — Αρναί­ας και στην επαρ­χια­κή οδό Σημά­ντρων — Βάβδου- Αγί­ου Προ­δρό­μου στο νομό Χαλ­κι­δι­κής και από το 17ο χιλιό­με­τρο του οδι­κού δικτύ­ου Άρνισ­σας — Χιο­νο­δρο­μι­κό Κέντρο Βόρας στο νομό Πέλλας.

Εξάλ­λου, σύμ­φω­να με τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας, στο νομό Γρε­βε­νών, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται απο­κλει­στι­κά με την χρή­ση ειδι­κού τύπου ελα­στι­κών ή αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων από το 26ο έως 53ο χλμ της Επαρ­χια­κής οδού Γρε­βε­νών — Χιο­νο­δρο­μι­κού κέντρου Βασι­λί­τσας και από το 26ο έως 54ο χλμ της Επαρ­χια­κής οδού Γρε­βε­νών — Σαμα­ρί­νας. Η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην Εγνα­τία Οδό, καθώς και στο Εθνι­κό και υπό­λοι­πο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο, διε­ξά­γε­ται κανονικά.

Στο νομό Καστο­ριάς, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται απο­κλει­στι­κά με την χρή­ση ειδι­κού τύπου ελα­στι­κών ή αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων από το 18ο έως το 28 χλμ της Επαρ­χια­κής οδού Καστο­ριάς — Φλώ­ρι­νας (μέσω Βιτσί­ου ) και από το 30ο έως 38ο χλμ της επαρ­χια­κής οδού Καστο­ριάς — Ιωαν­νί­νων (μέσω Κοτύ­λης) και σε τμή­μα­τα του ορει­νού επαρ­χια­κού οδι­κού δικτύ­ου. Η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στον κάθε­το άξο­να (Α‑29) της Εγνα­τί­ας Οδού Σιά­τι­στας — Κρυ­σταλ­λο­πη­γής , καθώς και στο εθνι­κό και υπό­λοι­πο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο, διε­ξά­γε­ται κανονικά.
Στο νομό Κοζά­νης, η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην Εγνα­τία Οδό, στον κάθε­το άξο­να της Εγνα­τί­ας Οδού Κοζά­νης — Πτο­λε­μα­ΐ­δας, καθώς και σε όλο το εθνι­κό και επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο, διε­ξά­γε­ται κανονικά.

Στο νομό Φλώ­ρι­νας η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των διε­ξά­γε­ται απο­κλει­στι­κά με την χρή­ση ειδι­κού τύπου ελα­στι­κών ή αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων από το 1ο έως 28ο χλμ της Επαρ­χια­κής οδού Φλώ­ρι­νας — Καστο­ριάς (μέσω Βίγλας), από το 1ο έως 30ο χλμ της Επαρ­χια­κής οδού Φλώ­ρι­νας — Καστο­ριάς (μέσω Βιτσί­ου), από το 1ο έως το 18ο χλμ της Εθνι­κής οδού Φλώ­ρι­νας — Κοζά­νης, από το 1ο έως το 14ο χλμ αυτο­κι­νη­τό­δρο­μου (Α27) Φλώ­ρι­νας — Νίκης, από το 1ο έως το 18ο της Εθνι­κής οδού Φλώ­ρι­νας — Νίκης, στο Επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο Αετού — Νυμ­φαί­ου και στο Επαρ­χια­κό και Δημο­τι­κό οδι­κό δίκτυο του δήμου Φλώρινας.Σε εξέ­λι­ξη ο «Ηφαι­στί­ων» με πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις και ανέ­μους άνω των 160 χλμ/ώρα στο Αιγαίο

Χιονοπτώσεις σε 5 νομούς της Στερεάς Ελλάδας — Πού είναι απαραίτητες αλυσίδες

Χιο­νο­πτώ­σεις σημειώ­νο­νται σε 5 νομούς της Περι­φέ­ρειας Στε­ρε­άς Ελλάδας.

Από τα μεσά­νυ­χτα έχουν εντα­θεί κυρί­ως στα ορει­νά των νομών και σε υψό­με­τρο πάνω από τα 600 μέτρα.

Προς το παρόν δεν κατα­γρά­φο­νται σημα­ντι­κά προβλήματα.

Κατά μήκος της εθνι­κής οδού Λαμί­ας-Αθη­νών η κυκλο­φο­ρία γίνε­ται κανο­νι­κά. Εκχιο­νι­στι­κά μηχα­νή­μα­τα βρί­σκο­νται σε επιφυλακή.

Χιο­νο­πτώ­σεις σημειώ­νο­νται ιδί­ως στην περιο­χή του Δομο­κού και στην περιο­χή της δυτι­κής Φθιώ­τι­δας και γύρω από το χιο­νο­δρο­μι­κό κέντρο του Παρνασσού.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Αστυ­νο­μί­ας οι αλυ­σί­δες είναι απα­ραί­τη­τες για τα αυτο­κί­νη­τα στους εξής δρόμους:

Στην Εύβοια

- στην Εθνι­κή οδό Χαλ­κί­δας — Αιδη­ψού, από 25 έως 35 χ/θ,

- στην επαρ­χια­κή οδό Γυμνού — Σέτ­τας, από 13,5 έως 15 χ/θ,

- Στο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο Βου­τά — Κοκ­κι­νο­μη­λιάς και Βου­τά — Ροβιών.

Στην Ευρυτανία

- στην επαρ­χια­κή οδό Καρ­πε­νη­σί­ου — Φουρ­νά (Θέση «Βρά­χος»), από 12 έως 22 χ/θ,

- στην επαρ­χια­κή οδό Καρ­πε­νη­σί­ου — Κρι­κέλ­λου — Δομνί­στας, από 8 έως 40 χ/θ,

- στην επαρ­χια­κή οδό Καρ­πε­νη­σί­ου — Χιο­νο­δρο­μι­κού Κέντρου, από 5 έως 13 χ/θ,

- στην επαρ­χια­κή οδό Φουρ­νάς — Καρ­δί­τσας (θέση «Ζαχα­ρά­κη»),

- Στο Εθνι­κό οδι­κό δίκτυο Καρ­πε­νη­σί­ου — Αγρι­νί­ου, από 2 έως 12 χ/θ (θέση «Μπα­γα­σά­κι»),

- Στο Εθνι­κό οδι­κό δίκτυο Καρ­πε­νη­σί­ου — Λαμί­ας, από 5 έως 8 χ/θ (Σήραγ­γα Π. Μπα­κο­γιάν­νη — Τούνελ),

- Στην επαρ­χια­κή οδό Καρ­πε­νη­σί­ου — Πρου­σού — Αγρι­νί­ου, από 30 έως 45 χ/θ (θέση «Αρα­πο­κέ­φα­λα»),

- Στην επαρ­χια­κή οδό Καρ­πε­νη­σί­ου — Στε­νώ­μα­τος, από 2 έως και 17 χ/θ,

- Στο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο Κερασοχωρίου.

Στη Φθιώτιδα,

- στην Εθνι­κή οδό Λαμί­ας — Καρ­πε­νη­σί­ου, από 52 έως 64,700 χ/θ.

- σε όλο το ορει­νό επαρ­χια­κό δίκτυο της Δυτι­κής Φθιώτιδας.

Στη Βοιωτία,

· στην επαρ­χια­κή οδό Αρά­χο­βας — Επτα­λό­φου (θέση «Σκα­μνός»), από 2 έως 14,5 χ/θ.

Στη Φωκίδα,

- στην Εθνι­κή οδό Άμφισ­σας — Θερ­μο­πυ­λών, από 44 έως 22,5 χ/θ,

- στην επαρ­χια­κή οδό ‘Ανω Πολύ­δρο­σος προς Χ.Κ. Παρνασσού,

- στην επαρ­χια­κή οδό Επτα­λό­φου προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στην Κρή­τη, παρου­σιά­ζο­νται προ­βλή­μα­τα στο οδι­κό δίκτυο των Χανί­ων προ­κα­λεί το κύμα κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει την περιο­χή με κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό τις ισχυ­ρές βρο­χές και τους θυελ­λώ­δεις ανέ­μους. Στον Βόρειο Οδι­κό ‘Αξο­να Κρή­της στα τμή­μα­τα από το Καλά­μι έως την Σού­δα και από Γαλα­τά έως και Νωπή­γεια υπάρ­χουν κατο­λι­σθή­σεις βρά­χων και πετρών με τα συνερ­γεία των αρμο­δί­ων υπη­ρε­σιών να εργά­ζο­νται ώστε να καθα­ρι­στεί το οδό­στρω­μα. Κατο­λι­σθή­σεις ανα­φέρ­θη­καν και στον επαρ­χια­κό δρό­μο από Ταυ­ρω­νί­τη προς Βου­κο­λιές στην περιο­χή της Νερατζιάς.

Οι αρχές καλούν τους πολί­τες να είναι ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί στις μετα­κι­νή­σεις τους. Από την κακο­και­ρία ανα­φέρ­θη­καν προ­βλή­μα­τα στην ηλε­κτρο­δό­τη­ση περιο­χών του δήμου Πλα­τα­νιά, καθώς και σε περιο­χές του δήμου Χανί­ων και του δήμου Κισ­σά­μου. Στην Λεω­φό­ρο Σού­δας των Χανί­ων έπε­σε μεγά­λο δέντρο χωρίς ευτυ­χώς να προ­κλη­θεί κάποιο ατύ­χη­μα και να κλεί­σει ο δρό­μος ενώ στο παλιό λιμά­νι των Χανί­ων και το λιμα­νά­κι του Πλα­τα­νιά από τον υψη­λό κυμα­τι­σμό βυθί­στη­καν μικρές βάρ­κες. Στο κέντρο των Χανί­ων από πτώ­ση δέντρου προ­κλή­θη­καν ζημιές σε σταθ­μευ­μέ­νο ΙΧ αυτοκίνητο.

Κατά την διάρ­κεια της νύχτας η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία απε­γκλώ­βι­σε τρία άτο­μα από ΙΧ αυτο­κί­νη­το που ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε εξαι­τί­ας της υψη­λής στάθ­μης υδά­των, στην περιο­χή του Στα­λού, ενώ στην περιο­χή της Κισά­μου πυρο­σβέ­στες απο­μά­κρυ­ναν ζευ­γά­ρι ηλι­κιω­μέ­νων από κατοι­κία που πλημμύρισε.

Στη Λέσβο η κίνη­ση στο οδι­κό δίκτυο γίνε­ται κανο­νι­κά με εξαί­ρε­ση στο τμή­μα του δρό­μου Αμπε­λι­κό — Πολι­χνί­το όπου έχει δια­κο­πεί προ­κει­μέ­νου να καθα­ρι­στεί ο δρό­μος και να γίνει ρίψη άλα­τος. Επί­σης από τους ισχυ­ρούς ανέ­μους στην αγρο­τι­κή περιο­χή της Αγί­ας Παρα­σκευ­ής στην κεντρι­κή Λέσβο νωρίς το πρωί έπε­σε κολώ­να της ΔΕΗ η οποία όμως απο­κα­τα­στά­θη­κε άμεσα.

Στη Χίο έχει δια­κο­πεί η κυκλο­φο­ρία στην επαρ­χια­κή οδό Χίου-Βολισ­σού από το 6ο έως το 20ό χιλιό­με­τρο. Η κίνη­ση γίνε­ται με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες στο επαρ­χια­κό οδι­κό δίκτυο που συν­δέ­ει τα χωριά της βορειο­δυ­τι­κής Χίου με την επαρ­χια­κή οδό Χίου-Βολισ­σού, στο ύψος του 28ου χιλιό­με­τρου. Όσον αφο­ρά τη Σάμο, δεν έχει υπάρ­ξει κανέ­να πρό­βλη­μα λόγω του κύμα­τος κακο­και­ρί­ας, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Διεύ­θυν­σης Αστυνομίας.

Στην Αιτω­λο­α­καρ­να­νία, βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη επι­χεί­ρη­ση για τον απο­χιο­νι­σμό τμη­μά­των του οδι­κού δικτύ­ου της ορει­νής Ναυ­πα­κτί­ας, ενώ μόνο με την χρή­ση αντιο­λι­σθη­τι­κών αλυ­σί­δων γίνε­ται η κίνη­ση των οχη­μά­των στην επαρ­χια­κή οδό Καλ­λι­θέ­ας — Πρου­σού από το 12ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Επί­σης, προ­βλή­μα­τα λόγω της χιο­νό­πτω­σης και του παγε­τού έχουν προ­κλη­θεί και σε τμή­μα­τα του ορει­νού οδι­κού δικτύ­ου των νομών Αρκα­δί­ας και Κοριν­θί­ας, όπου εξα­κο­λου­θεί να παρα­μέ­νει κλει­στή η δασι­κή οδός που συν­δέ­ει την Βυτί­να Αρκα­δί­ας με το χιο­νο­δρο­μι­κό κέντρο του Μαι­νά­λου. Παράλ­λη­λα, σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται από τις 6 το πρωί μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση των εκχιο­νι­στι­κών μηχα­νη­μά­των στην Αχα­ΐα, για τον απο­χιο­νι­σμό του ορει­νού οδι­κού δικτύ­ου των Καλα­βρύ­των και της Αιγια­λεί­ας και την ταυ­τό­χρο­νη απο­κα­τά­στα­ση της κυκλοφορίας.

Επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος με προορισμό τη Σάμο

Στη Θεσ­σα­ο­νί­κη, αερο­πλά­νο της Olympic Air που εκτε­λού­σε πτή­ση προς τη Σάμο, επέ­στρε­ψε στο αερο­δρό­μιο «Μακε­δο­νία».

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από εκπρό­σω­πο της Fraport το αερο­πλά­νο απο­γειώ­θη­κε στις 11.05 το πρωί, ενώ 40 λεπτά αργό­τε­ρα ο κυβερ­νή­της του ζήτη­σε να δια­κο­πεί η πτή­ση και να επι­στρέ­ψει στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Το αερο­πλά­νο επέ­στρε­ψε και προ­σγειώ­θη­κε στο αερο­δρό­μιο Μακε­δο­νία. Οι επι­βά­τες του αερο­σκά­φους θα μετα­βούν στη Σάμο με πτή­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 13.50. Ο κυβερ­νή­της ζήτη­σε τη δια­κο­πή της πτή­σης λόγω των κακών και­ρι­κών συν­θη­κών που συνά­ντη­σε στη δια­δρο­μή του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο