Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση — Κλειστή η Εθνική (ΦΩΤΟ-ΒΝΤΕΟ)

Μεγά­λη πυρ­κα­γιά εκδη­λώ­θη­κε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργο­στά­σιο πλα­στι­κών στη Μετα­μόρ­φω­ση Αττι­κής, στον παρά­δρο­μο της εθνι­κής οδού Αθη­νών- Λαμί­ας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Η πυρ­κα­γιά έχει πάρει έκτα­ση και έχει επε­κτα­θεί σε όλο το κτί­ριο, ενώ λόγω των πλα­στι­κών που καί­γο­νται έχει καλυ­φθεί με πυκνό μαύ­ρο καπνό ο ουρα­νός της Αττι­κής. Για λόγους ασφα­λεί­ας έχει κλεί­σει η εθνι­κή οδός και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλο­φο­ρί­ας. Συγκε­κρι­μέ­να στο ρεύ­μα προς Αθή­να έχει δια­κο­πεί από την Τρο­χαία η κυκλο­φο­ρία στη γέφυ­ρα Λυκό­βρυ­σης και προς Λαμία στη γέφυ­ρα Τατοϊου.

Οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, σε πρώ­τη φάση έδω­σαν μάχη να μην επε­κτα­θεί η φωτιά σε άλλα κτή­ρια, καθώς στην περιο­χή υπάρ­χουν και άλλες βιο­τε­χνί­ες και κατά­φε­ραν να την περιο­ρί­σουν στο εργο­στά­σιο, το οποίο όμως καί­γε­ται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χει καμία ανα­φο­ρά για τυχόν εγκλω­βι­σμέ­νο άτο­μο στο εργοστάσιο.

Όπως έγι­νε γνω­στό από την Πυρο­σβε­στι­κή έχει ανα­πτυ­χθεί τερά­στιο θερ­μι­κό φορ­τίο λόγω της καύ­σι­μης ύλης, κάτι που σημαί­νει ότι θα χρεια­στεί πολύς χρό­νος για να τεθεί υπό έλεγ­χο η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα επι­χει­ρούν 33 πυρο­σβέ­στες με 11 οχή­μα­τα, ενώ συν­δρά­μουν εθε­λο­ντές και υδρο­φό­ρες της Περιφέρειας.

Τα αίτια της πυρ­κα­γιάς είναι άγνω­στα και θα διε­ρευ­νη­θούν μετά την κατά­σβε­ση της, αλλά σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση από την Πυρο­σβε­στι­κή οι φλό­γες ξεκί­νη­σαν από το εσω­τε­ρι­κό του εργο­στα­σί­ου και πήραν γρή­γο­ρα μεγά­λες διαστάσεις.

fotia metamorfosi1 fotia metamorfosi2 fotia metamorfosi3 fotia metamorfosi4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο