Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πάρο — Έφτασε κοντά σε κατοικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται πυρ­κα­γιά σε χορ­το­λι­βα­δι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Κόστος της Πάρου, η οποία εκδη­λώ­θη­κε το μεση­μέ­ρι και εκτεί­νε­ται σε ένα μεγά­λο μέτω­πο. Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η φωτιά, που έχει διά­σπαρ­τες εστί­ες, πλη­σί­α­σε κοντά σε κατοι­κί­ες, αλλά δεν έχουν ανα­φερ­θεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον.

Στην περιο­χή επι­χει­ρούν αυτή την ώρα 33 πυρο­σβέ­στες με 10 οχή­μα­τα, εθε­λο­ντές και υδρο­φό­ρες της Τοπι­κής Αυτο­διοί­κη­σης, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν 3 αερο­σκά­φη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώ­νε­ται ότι αυτή την ώρα μετα­βαί­νουν ακτο­πλοϊ­κώς, από τον Πει­ραιά, στην Πάρο και άλλοι 18 πυρο­σβέ­στες με 9 οχή­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να ενι­σχύ­σουν τις δυνά­μεις που επιχειρούν.

Παράλ­λη­λα, μετα­βαί­νουν, από Νάξο με πλω­τό μέσο του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος μία ομά­δα πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος, από Σάμο με ελι­κό­πτε­ρο μία ομά­δα αερο­με­τα­φε­ρό­με­νου πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος, από Αθή­να με ελι­κό­πτε­ρο μία ομά­δα αερο­με­τα­φε­ρό­με­νου πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος της 1ης ΕΜΑΚ και από Πει­ραιά 18 πυρο­σβέ­στες με εννέα οχή­μα­τα και δύο αεροσκάφη.

Όπως μετα­δί­δει ο «Παρια­νός Τύπος», η φωτιά έχει περά­σει την περιο­χή του Χοι­ρό­λακ­κα και το εκκλη­σά­κι της Αγί­ας Παρα­σκευ­ής και αυτή τη στιγ­μή κατευ­θύ­νε­ται προς Λεύκες.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο