Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας — «Βουτιά» το θερμόμετρο, χιόνια ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται το νέο κύμα κακο­και­ρί­ας, με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες να σημειώ­νο­νται από σήμε­ρα το πρωί, κυρί­ως στα δυτι­κά τμή­μα­τα της χώρας.

Τα κυριό­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του νέου κύμα­τος κακο­και­ρί­ας κατά το διή­με­ρο Τρί­της και Τετάρ­της, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, είναι οι χιο­νο­πτώ­σεις ακό­μη και σε περιο­χές χαμη­λού υψο­μέ­τρου αρχι­κά της Βόρειας Ελλά­δας (ακό­μη και σε πεδι­νά τμή­μα­τα της Θρά­κης, κυρί­ως στον Έβρο), οι ισχυ­ρές κατά τόπους βρο­χές και καται­γί­δες στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας, η πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας της τάξης των δέκα έως 12 βαθ­μών μέσα σε μόνο οκτώ έως 12 ώρες και οι θυελ­λώ­δεις άνε­μοι στα πελάγη.

Από­ψε ανα­μέ­νο­νται χιο­νο­πτώ­σεις σε χαμη­λό υψό­με­τρο στα κεντρι­κά και βόρεια της χώρας, αλλά και σε νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου. Υπάρ­χει επί­σης πιθα­νό­τη­τα για περιο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις σε περιο­χές της Στε­ρε­άς και της Δυτι­κής Πελο­πον­νή­σου με χαμη­λό υψόμετρο.

Ανα­λυ­τι­κά η πρό­γνω­ση της ΕΜΥ για σήμε­ρα και αύριο

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες. Από το από­γευ­μα στα βόρεια και από το βρά­δυ στα υπό­λοι­πα ανα­μέ­νε­ται εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων. Χιό­νια στα ορει­νά και το βρά­δυ και στα ημιο­ρει­νά της Ηπείρου.

Ανε­μοι: Αρχι­κά νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπι­κά 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 4 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

   ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν βρο­χές και καται­γί­δες πρό­σκαι­ρα ισχυ­ρές. Χιό­νια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 8 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 08 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

   ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και, κυρί­ως στις Κυκλά­δες, σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στη βόρεια Κρή­τη έως 20 βαθμούς.

   ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από το μεση­μέ­ρι σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που από το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρές. Χιό­νια θα πέσουν στα ορει­νά των βορειό­τε­ρων νησιών τη νύχτα.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 και στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου με αισθη­τή πτώ­ση τη νύχτα στα βόρεια

   ΣΑΜΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν βρο­χές και αργό­τε­ρα σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 14 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

   ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και από το από­γευ­μα θα σημειω­θούν βρο­χές και καται­γί­δες που πρό­σκαι­ρα θα είναι ισχυρές.

Ανε­μοι: Νοτιο­δυ­τι­κοί 6 με 8 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και τις μεσημ­βρι­νές ώρες μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Από το βρά­δυ θα χιο­νί­σει στα γύρω ορει­νά και τη νύχτα και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψόμετρο.

Ανε­μοι: Αρχι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ και από το από­γευ­μα βορειο­δυ­τι­κοί 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 05 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας από το απόγευμα.

   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-01-2021

Στα δυτι­κά λίγες νεφώ­σεις κατά τόπους αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βροχές.

Στην υπό­λοι­πη χώρα νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και στο Αιγαίο σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές τις πρω­ι­νές ώρες.

Πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά καθώς και σε περιο­χές στα βόρεια με χαμη­λό υψό­με­τρο. Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη τις πρω­ι­νές ώρες θα σημειω­θούν πυκνές χιο­νο­πτώ­σεις ακό­μα και σε πεδι­νές περιοχές.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά και τα βόρεια, βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 6 με 7 και στα πελά­γη τοπι­κά 8 μπο­φόρ με μικρή εξα­σθέ­νη­ση από το απόγευμα.

Στις υπό­λοι­πες περιο­χές από νότιες διευ­θύν­σεις 6 με 8 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι γρή­γο­ρα σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση σε όλη τη χώρα. Παγε­τός θα σημειω­θεί τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά, κατά τόπους ισχυ­ρός στα βορειοδυτικά.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο