Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε επικίνδυνη καμπή η ζωή του κρατούμενου απεργού πείνας

Την κρί­σι­μη κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκε­ται ο απερ­γός πεί­νας και δίψας Δημή­τρης Κου­φο­ντί­νας περιέ­γρα­ψαν οι για­τροί του νοσο­κο­μεί­ου Λαμί­ας στην οικο­γέ­νεια του, η οποία τον επι­σκέ­φθη­κε σήμερα.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση που έγι­νε στην οικο­γέ­νεια από τους για­τρούς της ΜΕΘ, στην κρί­σι­μη κατά­στα­ση που βρί­σκε­ται, έχο­ντας ακό­μη επι­κοι­νω­νία με το περι­βάλ­λον, η κατάρ­ρευ­ση θα είναι από­το­μη και εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νη για τη ζωή του. Ο κρα­τού­με­νος απερ­γός πεί­νας δήλω­σε στους δικούς του ότι δεν θέλει να γίνει ανά­νη­ψη αν χάσει την επι­κοι­νω­νία με το περι­βάλ­λον και ζήτη­σε να μην το αποδεχτούν.

Το από­γευ­μα δυνά­μεις των ΜΑΤ επι­τέ­θη­καν με χημι­κά, ασπί­δες και γκλομπ ενα­ντί­ων ομά­δας δια­δη­λω­τών που βγή­καν στην Ομό­νοια από τον σταθ­μό του μετρό, για να συμ­με­τά­σχουν σε συγκέ­ντρω­ση συμπα­ρά­στα­σης στον Δ. Κου­φο­ντί­να. Από την δρά­ση της αστυ­νο­μί­ας δεν γλί­τω­σαν δημο­σιο­γρά­φοι και φωτο­ρε­πόρ­τερ. Η Ένω­ση Φωτο­ρε­πόρ­τερ Ελλά­δας καταγ­γέλ­λει τον τραυ­μα­τι­σμό εφτά φωτο­γρά­φων, έχο­ντας την υπο­στή­ρι­ξη της Ένω­σης Αντα­πο­κρι­τών Ξένου Τύπου και της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο