Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε θέση μάχης οι Οργανώσεις ΚΚΕ-ΚΝΕ αναμένοντας το 2ο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο

ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο το πλατύ άνοιγμα

Θέμα του κει­μέ­νου που κυκλο­φο­ρεί με τον «Ριζο­σπά­στη του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου» είναι
«Η σημε­ρι­νή διε­θνής πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και το πολι­τι­κό — στρα­τιω­τι­κό πλαί­σιο του σύγ­χρο­νου κόσμου.
Η κατά­στα­ση στο Διε­θνές Κομ­μου­νι­στι­κό Κίνη­μα και η δρά­ση του ΚΚΕ. Οι εκτι­μή­σεις του ΚΚΕ για τις εξε­λί­ξεις στην εγχώ­ρια οικο­νο­μία και στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα
».

« ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ — ΚΑΡΔΙΑ — ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ — ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»
Με το σύν­θη­μα αυτό του 21ου Συνε­δρί­ου να ταξι­δεύ­ει σε κάθε χώρο δου­λειάς και σε κάθε γει­το­νιά, δίνου­με τον καλύ­τε­ρό μας εαυ­τό και στη νέα μάχη της πανεξόρμησης!

KKE 21 SYNEDRIO Συνέδριο theseis Θέσεις 2Τα περισ­σό­τε­ρα από 65.000 φύλ­λα που δια­κι­νή­θη­καν σε όλη τη χώρα με το 1ο κεί­με­νο των Θέσε­ων βάζουν ψηλά τον πήχη της δια­κί­νη­σης και του 2ου κειμένου.
Αλλω­στε, δεν είναι λίγες οι Οργα­νώ­σεις που δια­πι­στώ­νο­ντας το μεγά­λο ενδια­φέ­ρον από εργα­τό­κο­σμο, νεο­λαία, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους για τις Θέσεις της ΚΕ ανα­προ­σαρ­μό­ζουν προς τα πάνω τους στό­χους τους, κάνουν μεγα­λύ­τε­ρες παραγ­γε­λί­ες, φιλο­δο­ξώ­ντας να πολ­λα­πλα­σιά­σουν το πολι­τι­κό τους άνοιγμα.

Ετσι, με τις προ­σαρ­μο­γές που γίνο­νται ώστε η εξόρ­μη­ση να στε­φθεί με επι­τυ­χία παράλ­λη­λα με την τήρη­ση των απα­ραί­τη­των μέτρων προ­στα­σί­ας, και το 2ο κεί­με­νο θα φτά­σει σε χιλιά­δες χώρους δου­λειάς και σπί­τια εργα­ζο­μέ­νων σε όλη τη χώρα.
Πολύ­τι­μο εργα­λείο και στη μάχη αυτή απο­δει­κνύ­ε­ται η άμιλ­λα ανά­με­σα στις Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, που εντεί­νει τον ενθου­σια­σμό για το καλύ­τε­ρο δυνα­τό αποτέλεσμα.

Το ίδιο το θέμα με το οποίο κατα­πιά­νε­ται το δεύ­τε­ρο κεί­με­νο δημιουρ­γεί έδα­φος για μια ουσια­στι­κή πολι­τι­κή συζή­τη­ση γύρω από τις εξε­λί­ξεις, ενώ η εξόρ­μη­ση θα μας δώσει τη δυνα­τό­τη­τα να κου­βε­ντιά­σου­με με εργα­ζό­με­νους και σχε­τι­κά με το 1ο κεί­με­νο που ήδη έχει ξεκι­νή­σει η μελέ­τη του.

Είναι σίγουρο ότι το περιεχόμενο των Θέσεων μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στους εργαζόμενους γύρω από τις εξελίξεις.

Γι’ αυτό και η εξόρ­μη­ση δεν είναι απλά μια προ­σπά­θεια να δια­κι­νη­θούν δεκά­δες χιλιά­δες φύλ­λα.
Είναι αφορ­μή για να κου­βε­ντιά­σου­με από κοντά με όσους τα προη­γού­με­να χρό­νια συνα­ντη­θή­κα­με σε μικρούς και μεγά­λους αγώ­νες και σήμε­ρα δια­πι­στώ­νου­με ότι «στή­νουν αυτί» στις παρεμ­βά­σεις του Κόμ­μα­τος, εκτι­μούν την ατα­λά­ντευ­τη στά­ση του, την προ­σή­λω­σή του στην οργά­νω­ση της πάλης κάτω και από τις πιο δύσκο­λες, πρω­τό­γνω­ρες συνθήκες.
Είναι ταυ­τό­χρο­να και κάλε­σμα συστρά­τευ­σης με το ΚΚΕ, να γίνουν περισ­σό­τε­ροι όσοι μαθαί­νουν από εμάς τους ίδιους για τη στρα­τη­γι­κή του Κόμ­μα­τος, για το πώς ερμη­νεύ­ου­με τις δυσκο­λί­ες της πάλης. Να μας πουν τη γνώ­μη τους για το πώς θα γίνου­με ακό­μα καλύ­τε­ροι, με κρι­τή­ριο πώς θα οργα­νω­θεί πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά η αντε­πί­θε­ση, πώς θα προ­ω­θη­θούν πιο απο­φα­σι­στι­κά η ανα­σύ­ντα­ξη του κινή­μα­τος, η κοι­νω­νι­κή συμμαχία.

Με την προ­μή­θεια και τη μελέ­τη των κει­μέ­νων μπο­ρεί να αφο­μοιω­θούν ακό­μα καλύ­τε­ρα οι πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες της οικο­νο­μι­κής κρί­σης, να ανα­δει­χθούν οι διερ­γα­σί­ες που συντε­λού­νται στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, να φωτι­στούν ολό­πλευ­ρα οι σύν­θε­τες εξε­λί­ξεις στο πεδίο των διε­θνών αντα­γω­νι­σμών, στους οποί­ους εντάσ­σο­νται και οι ελλη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις. Επί­σης, να συζη­τη­θούν τα συμπε­ρά­σμα­τα από την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας και την αντι­λαϊ­κή της δια­χεί­ρι­ση από τις κυβερ­νή­σεις, τις αιτί­ες που τα συστή­μα­τα Υγεί­ας σε όλο τον κόσμο καταρ­ρέ­ουν, ως απο­τέ­λε­σμα της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας τους.

Με βασι­κό όπλο το περιε­χό­με­νο των κει­μέ­νων των Θέσε­ων να φτά­σουν πλα­τιά το κάλε­σμα δρά­σης του ΚΚΕ, η διέ­ξο­δος, που βρί­σκε­ται στην πάλη για την προ­ο­πτι­κή της εργα­τι­κής εξου­σί­ας, της κοι­νω­νι­κο­ποι­η­μέ­νης οικο­νο­μί­ας, της σοσια­λι­στι­κής — κομ­μου­νι­στι­κής οργά­νω­σης της κοι­νω­νί­ας, του δρό­μου δηλα­δή για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού.

21ο Συνέδριο ΚΚΕ 21 synedrio KKE poster Ριζοσπάστης Rizospastis

Θυμί­ζου­με ότι με τον «Ριζο­σπά­στη» του επό­με­νου Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου (13 — 14 Φλε­βά­ρη) θα κυκλο­φο­ρή­σει το 3ο και τελευ­ταίο μέρος των Θέσε­ων, με τίτλο:
«Η ταξι­κή διάρ­θρω­ση της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, η κατά­στα­ση της εργα­τι­κής τάξης σήμε­ρα, η πορεία του εργα­τι­κού συν­δι­κα­λι­στι­κού κινή­μα­τος, η προ­ώ­θη­ση της κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας και η παρέμ­βα­ση του ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο