Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ισχύ από σήμερα η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – φιλοναζιστικής Ουκρανίας

Η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση που δεν έπα­ψε στιγ­μή να στη­ρί­ζει το φιλο­να­ζι­στι­κό καθε­στώς της Ουκρα­νί­ας έθε­σε σήμε­ρα σε ισχύ, όπως ανα­κοί­νω­σε η Κομι­σιόν, τη συμ­φω­νία σύν­δε­σης ΕΕ – Ουκρα­νί­ας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της βαθιάς και συνο­λι­κής ζώνης ελεύ­θε­ρων συναλ­λα­γών (DCFTA). Η Συμ­φω­νία, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, απο­τε­λεί το κύριο εργα­λείο για την προ­σέγ­γι­ση της Ουκρα­νί­ας προς την ΕΕ και προ­ω­θεί βαθύ­τε­ρους πολι­τι­κούς δεσμούς και ισχυ­ρό­τε­ρους οικο­νο­μι­κούς δεσμούς, καθώς και σεβα­σμό κοι­νών ευρω­παϊ­κών αξιών.

Εμείς απλά να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι στη χώρα αυτή έχει επι­βλη­θεί ένα καθε­στώς που ανα­δεί­χτη­κε μέσα από πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες, με τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιο­ποί­η­ση ακό­μη και φασι­στι­κών ομάδων.

Αυτό το καθε­στώς ευθύ­νε­ται για την αιμα­το­χυ­σία στη ανα­το­λι­κή Ουκρανία.

Αυτό το καθε­στώς με βάση το νόμο περί «απο­κομ­μου­νι­στι­κο­ποί­η­σης» θέτει εκτός νόμου το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας. Με αυτό το νόμο πλα­στο­γρα­φεί την Ιστο­ρία, αφού όχι μόνο εξι­σώ­νει το φασι­σμό με τον κομ­μου­νι­σμό αλλά θεω­ρεί τους φασί­στες συνερ­γά­τες των ναζί πατριώ­τες, και τους κομ­μου­νι­στές που αγω­νί­στη­καν ενά­ντια στους ναζί προδότες.
Αυτό το καθε­στώς έχει δημιουρ­γή­σει “μαύ­ρες λίστες” για τους πολι­τι­κούς αντι­πά­λους του, στις οποί­ες έχει συμπε­ρι­λά­βει και μη Ουκρα­νούς, όπως για παρά­δειγ­μα στε­λέ­χη του ΚΚΕ μόνο και μόνο για­τί έδει­ξαν το έμπρα­κτο ενδια­φέ­ρον και την αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρα­νί­ας, που αιμα­το­κυ­λιέ­ται στην περιο­χή του Ντονμπάς.
Αλλά είπα­με, αν μοι­ρά­ζε­σαι κοι­νές αξί­ες, θα προ­σφέ­ρεις και στήριξη…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο