Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέθηκαν δύο χωριά κοντά στην Καστοριά

Σε καρα­ντί­να λόγω κορω­νοϊ­ού τέθη­καν δύο χωριά κοντά στην Καστο­ριά. Πρό­κει­ται για τα χωριά Δαμα­σκη­νιά και Δρα­γά­σια στον Δήμο Βοΐου.

Η καρα­ντί­να θα εφαρ­μο­στεί από τη 1 το μεση­μέ­ρι και περι­λαμ­βά­νει απα­γό­ρευ­ση εισό­δου-εξό­δου στα δύο χωριά, και προ­σέγ­γι­ση συνερ­γεί­ων των υπη­ρε­σιών Υγεί­ας αλλά και του δήμου για την τρο­φο­δο­σία των χωριών με τρό­φι­μα και ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περίθαλψη.

Δεί­τε ανα­λυ­τι­κά την ανα­κοί­νω­ση του Δήμου Βοΐου:

«Παρα­κα­λού­με τους κατοί­κους της Δαμα­σκη­νιάς και της Δρα­γα­σιάς ιδιαί­τε­ρα αλλά και το σύνο­λο των δημο­τών μας να περιο­ρί­ζο­νται στις οικί­ες τους και να μην μετα­κι­νού­νται χωρίς να υπάρ­χει σοβα­ρός λόγος.
Για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των οικι­σμών Δαμα­σκη­νιάς και Δρα­γα­σιάς ο Δήμος δια­θέ­τει συνερ­γείο το οποίο θα εξυ­πη­ρε­τεί την τρο­φο­δο­σία τους με φάρ­μα­κα και τρό­φι­μα. Για την εξυ­πη­ρέ­τη­σή σας καλέ­στε στο 6955954030. (απο­κλει­στι­κά κάτοι­κοι των δύο διαμερισμάτων).

Επί­σης ομά­δα ψυχο­λό­γων και κοι­νω­νιο­λό­γων απα­ντά στα τηλέφωνα
6944186453
6977975028
6977784850
2465022636
6941436875

Για ανά­γκη εξυ­πη­ρέ­τη­σης από τις υπη­ρε­σί­ες του δήμου παρα­κα­λώ τηλε­φω­νή­στε στο 2465 350110.

Για θέμα­τα υγεί­ας συνε­χί­ζε­τε να τηλε­φω­νεί­τε στο κέντρο Υγεί­ας Τσο­τυ­λί­ου 2468 350000 και το Κέντρο Υγεί­ας Σιά­τι­στας 2465350000 και το 1135 ΕΟΔΥ».

Νωρί­τε­ρα, σε έκτα­κτη σύσκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε με πρω­το­βου­λία του αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Καστο­ριάς Δημή­τρη Σαβ­βό­που­λου και που συμ­με­τεί­χαν οι δύο βου­λευ­τές, οι τρεις δήμαρ­χοι, ο πρό­ε­δρος του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου και ο πρό­ε­δρος του Νοσο­κο­μεί­ου Καστο­ριάς, συμ­φω­νή­θη­κε να στα­λεί επι­στο­λή στον ΕΟΔΥ, στην Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, στο υπουρ­γείο Υγεί­ας και στο γρα­φείο του πρω­θυ­πουρ­γού, όπου θα τονί­ζε­ται η ανά­γκη να παρ­θούν άμε­σα μέτρα στή­ρι­ξης της Καστο­ριάς προ­κει­μέ­νου να ανα­κο­πή η εξά­πλω­ση του ιού που απέ­χει σε ποσο­στά από τον πανελ­λα­δι­κό μέσο όρο.

Όπως τόνι­σε ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Καστο­ριάς Δημή­τρης Σαβ­βό­που­λος «έχου­με 2 θανά­τους από την Καστο­ριά και 14 κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού, γεγο­νός που μας ανη­συ­χεί αρκε­τά για τις επό­με­νες ημέ­ρες». Τόνι­σε ότι ζητά­με να εξε­τα­στεί σοβα­ρά η περί­πτω­ση «να κηρυ­χθεί ο νομός σε καρα­ντί­να με επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο τέτοιο που θα δημιουρ­γεί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις επι­βρά­δυν­σης της εξά­πλω­σης του ιού».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο