Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο από φοιτητές

Σε κατά­λη­ψη προ­χώ­ρη­σαν οι φοι­τη­τές του Οικο­νο­μι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών (ΟΠΑ), ύστε­ρα από γενι­κή συνέ­λευ­ση που πραγ­μα­το­ποί­η­σε χθες ο φοι­τη­τι­κός σύλ­λο­γος της ΑΣΟΕΕ “Σωτή­ρης Πέτρου­λας” με αφορ­μή τις καταγ­γε­λί­ες σε βάρος καθη­γη­τή του Πανε­πι­στη­μί­ου, ο οποί­ος ελέγ­χε­ται από τη Δικαιο­σύ­νη για οικο­νο­μι­κές και άλλες υποθέσεις.

Οι φοι­τη­τές ζητούν ο συγκε­κρι­μέ­νος καθη­γη­τής να απο­μα­κρυν­θεί και η υπό­θε­ση να διε­ρευ­νη­θεί άμε­σα από τη Δικαιο­σύ­νη, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­σή τους. «Να δημο­σιο­ποι­η­θούν τα πρα­κτι­κά της Συγκλή­του από τη συνε­δρί­α­ση που αφο­ρού­σε το συγκε­κρι­μέ­νο θέμα και να παραι­τη­θούν όλοι οι εμπλε­κό­με­νοι στη συγκά­λυ­ψη, και ο πρύ­τα­νης, Δημή­τρης Μπου­ρα­ντώ­νης», ανα­φέ­ρουν, ζητώ­ντας «η ιδιό­τη­τα του καθη­γη­τή να είναι ασυμ­βί­βα­στη με την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δραστηριότητα».

Μετα­ξύ άλλων, διεκ­δι­κούν δωρε­άν επα­να­λαμ­βα­νό­με­να rapid test για όλους τους φοι­τη­τές, μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των φοι­τη­τών, ισό­τι­μης πρό­σβα­σης στην επερ­χό­με­νη εξε­τα­στι­κή, ενώ απορ­ρί­πτουν την προ­ο­πτι­κή πανε­πι­στη­μια­κής αστυνομίας.

Για την ερχό­με­νη Δευ­τέ­ρα, 17 Ιανουα­ρί­ου, έχουν προ­γραμ­μα­τί­σει κινη­το­ποί­η­ση στην Πρυ­τα­νεία στις 13:00 και διορ­γα­νώ­νουν κεντρι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο την επό­με­νη εβδο­μά­δα μαζί με τους υπό­λοι­πους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους της Αθήνας.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο