Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας το τελευταίο αντίο στον Γιώργη Μωραΐτη

Στο Νεκρο­τα­φείο Αμα­ρου­σί­ου με ένα παρα­τε­τα­μέ­νο χει­ρο­κρό­τη­μα από συγ­γε­νείς, συντρό­φους, συνα­δέλ­φους, φίλους και γνω­στούς τελεί­ω­σε το μακρύ, πολυ­κύ­μα­ντο ταξί­δι ζωής του ακρι­βού μας συντρό­φου Γιώρ­γη Μωρα­ΐ­τη, που έφυ­γε τη Δευ­τέ­ρα πλή­ρης ημε­ρών και έργων. Σε κλί­μα συγκί­νη­σης, στην κατά­με­στη αίθου­σα του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δήμου Αμα­ρου­σί­ου είχε προη­γη­θεί η πολι­τι­κή τελε­τή για τον απο­χαι­ρε­τι­σμό του. Παρό­ντες η οικο­γέ­νειά του, σύντρο­φοι και συνα­γω­νι­στές του, δεκά­δες άνθρω­ποι που τον γνώ­ρι­σαν και τον αγά­πη­σαν για την αγω­νι­στι­κό­τη­τα, την ακε­ραιό­τη­τα, την ανι­διο­τέ­λεια, τη σεμνό­τη­τά του, έκλι­ναν όλοι ευλα­βι­κά το κεφά­λι μπρο­στά στο φέρε­τρό του σκε­πα­σμέ­νο με τη σημαία του Κόμ­μα­τος που υπη­ρέ­τη­σε με αφο­σί­ω­ση και ακλό­νη­τη πίστη μέχρι την τελευ­ταία του στιγ­μή, μαζί με ένα φύλ­λο «Ριζο­σπά­στη», της εφη­με­ρί­δας που επί­σης υπη­ρέ­τη­σε άοκνα επί δεκαετίες.

Πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ Δ. Κου­τσού­μπα, της ΚΝΕ με τον Γραμ­μα­τέα του ΚΣ Ν. Αμπα­τιέ­λο, συνό­δευ­σε τον Γιώρ­γη Μωρα­ΐ­τη στην τελευ­ταία του κατοι­κία. Τιμη­τι­κή φρου­ρά στο φέρε­τρό του κατά την τελε­τή συγκρό­τη­σαν μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΚΣ της ΚΝΕ, της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Στε­ρε­άς Ελλά­δας απ’ όπου και κατα­γό­ταν και του «Ριζο­σπά­στη».

Επι­κή­δειους λόγους εκφώ­νη­σαν ο Κ. Παπα­σταύ­ρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευ­θυ­ντής του «Ριζο­σπά­στη», ο Ν. Ρεμπά­πης, μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Π. Πολί­της, μέλος της ΤΕ Φθιώ­τι­δας του ΚΚΕ, εργά­της στη ΛΑΡΚΟ και πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου του νομού, ο Χρ. Τσιν­τζι­λώ­νης, πρό­ε­δρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Σπ. Χαλ­βα­τζής, αντι­πρό­ε­δρος του ΣΦΕΑ 1967–1974, ο Π. Ναθα­να­ήλ, αντι­πρό­ε­δρος της Εται­ρί­ας Ελλή­νων Λογο­τε­χνών και η Μαρία Αντω­νιά­δου, πρό­ε­δρος της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: 902.gr — Περισ­σό­τε­ρα εδώ

giorgis2 giorgis3 giorgis4 giorgis5 giorgis6

giorgis1

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο