Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Με βου­βή συγκί­νη­ση σύσ­σω­μη η πολι­τεια­κή, πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία της χώρας, η αξιω­μα­τι­κή και η έλασ­σον αντι­πο­λί­τευ­ση, στε­λέ­χη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύ­τε­ρης παρά­τα­ξης και πολύς κόσμος από­τι­σαν από το πρωΐ φόρο τιμής στην Φώφη Γεν­νη­μα­τά στο παρεκ­κλή­σι της Μητρό­πο­λης Αθηνών.

Ο κόσμος προ­σερ­χό­ταν στο λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα από νωρίς το πρωΐ, ενώ όσο περ­νού­σε η ώρα πύκνω­νε, προ­κει­μέ­νου να απο­χαι­ρε­τή­σει την Φ. Γεν­νη­μα­τά, αφή­νο­ντας ένα λουλούδι.

Λίγο μετά την 1 το μεση­μέ­ρι η σορός της Φ. Γεν­νη­μα­τά μετα­φέρ­θη­κε από το παρεκ­κλή­σιο στο ναό για την νεκρώ­σι­μη ακο­λου­θία, εν μέσω βαθιάς συγκί­νη­σης και χει­ρο­κρο­τη­μά­των από τον συγκε­ντρω­μέ­νο κόσμο, ενώ όπλα παρου­σί­α­σε τιμη­τι­κό άγη­μα και από τα τρία Όπλα.

Επι­κή­δειο εκφώ­νη­σαν η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Κώστας Τασού­λας, o γραμ­μα­τέ­ας του ΚΙΝΑΛ Μανώ­λης Χρι­στο­δου­λά­κης και τα τρία της παιδιά.

Στο ύστα­το «αντίο» στην Φώφη Γεν­νη­μα­τά, στην Μητρό­πο­λη Αθη­νών, ήταν παρό­ντες η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας, Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης συνο­δευό­με­νος από την σύζυ­γό του Μαρέ­βα, ο αρχη­γός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, Αλέ­ξης Τσί­πρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο επι­κε­φα­λής του ΜέΡα25, Γιά­νης Βαρου­φά­κης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κων­στα­ντί­νος Φλώρος.

Παρό­ντες ήταν μέλη και στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης, δια­κρί­να­με τους Ν. Δέν­δια, Χ. Σταϊ­κού­ρα, Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κο, ο πρό­ε­δρος της Βου­λής, Κ. Τασού­λας, ο δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων, Κώστας Μπα­κο­γιάν­νης, σύσ­σω­μη η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα και οι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΙΝΑΛ.

Την Φώφη Γεν­νη­μα­τά απο­χαι­ρέ­τι­σαν οι πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γοί Κώστας Σημί­της συνο­δευό­με­νος από τη σύζυ­γό του Δάφ­νη, Γιώρ­γος Παπαν­δρέ­ου, Λου­κάς Παπα­δή­μος και Πανα­γιώ­της Πικραμ­μέ­νος, ενώ παρό­ντες, εξ όσων δια­κρί­να­με, ήταν οι Από­στο­λος Κακλα­μά­νης, Παύ­λος Χρη­στί­δης, Ανδρέ­ας Λοβέρ­δος, Χάρης Καστα­νί­δης, ο, πρώ­ην Α/ΓΕΕΘΑ, Ευάγ­γε­λος Απο­στο­λά­κης, Παύ­λος Γερου­λά­νος, Ευάγ­γε­λος Βενι­ζέ­λος, ‘Αννα Δια­μα­ντο­πού­λου, Γιάν­νος Παπα­ντω­νί­ου, Κώστας Σκαν­δα­λί­δης, Κώστας Λαλιώ­της, Γιάν­νης Μανιά­της, Νίκος Σηφου­νά­κης, Δημή­τρης Λιν­τζέ­ρης, Δημή­τρης Καρύ­δης, Γιάν­να Αγγε­λο­πού­λου, Μαρι­λί­ζα Ξενο­γιαν­να­κο­πού­λου, Αντρί­κος Παπαν­δρέ­ου, Νίκος Βού­τσης, Γιώρ­γος Κατρο­ϋ­γκα­λος, Σωκρά­της Φάμελ­λος, Γιώρ­γος και ‘Αννα Ντα­λά­ρα, ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΕ, Γιάν­νης Πανα­γό­που­λος και Γιώρ­γος Βαρ­δι­νο­γιάν­νης, η Κατε­ρί­να Μπα­τζε­λή, η Νάντια Γιανακοπούλου.

Θα ακο­λου­θή­σει η ταφή της στο Α΄ Νεκρο­τα­φείο, στο μνή­μα που είχε ταφεί και ο πατέ­ρας της, Γιώρ­γος Γεννηματάς.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο