Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε λίγο η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από την ΚΕ του ΚΚΕ

Συνταγμένα με τα λεωφορεία των οργανώσεων του Κόμματος και τις Προσκλήσεις μας στο χέρι

Χωρίς “σπρω­ξί­δι” τιμού­με τον μεγά­λο καλ­λι­τέ­χνη στην εκδή­λω­ση  με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση των 10 χρό­νων από τον χαμό του Μητσά­ρα 8.30 μμ, στο γήπε­δο του Πανιω­νί­ου στη Νέα Σμύρνη

Στο αφιέ­ρω­μα, που τιτλο­φο­ρεί­ται «Της ψυχής το παρα­κά­τω», σπου­δαία ονό­μα­τα του ελλη­νι­κού τρα­γου­διού θα ερμη­νεύ­σουν τρα­γού­δια πολ­λών σημα­ντι­κών Ελλή­νων συν­θε­τών και στι­χουρ­γών, που έχουν μεί­νει ανε­ξί­τη­λα χαραγ­μέ­να στις καρ­διές των ανθρώ­πων του λαού, χάρη στη μονα­δι­κή δωρι­κή φωνή του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου, που τα σφρά­γι­σε περ­νώ­ντας τα στην ιστο­ρία του ελλη­νι­κού τραγουδιού.

Τρα­γου­δούν (με αλφα­βη­τι­κή σει­ρά): Πέγκυ Ζήνα, Παντε­λής Θαλασ­σι­νός, Βαγ­γέ­λης Κορα­κά­κης, Λάκης Παπα­δό­που­λος, Μίλ­τος Πασχα­λί­δης, Γιώρ­γος Σαμπά­νης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Παρου­σί­α­ση, σκη­νο­θε­σία, επι­μέ­λεια: Ιερο­κλής Μιχαηλίδης

Καλ­λι­τε­χνι­κή επι­μέ­λεια: Γιάν­νης Παπαζαχαριάκης.

Ηχο­λη­ψία: Δημή­τρης Ευαγγελάτος.

Συμ­με­τέ­χει η Ορχή­στρα του Δημή­τρη Μητρο­πά­νου. Γιώρ­γος Κατσί­κας (ντραμς), Γιάν­νης Κυφω­νί­δης (πλή­κτρα), Μίμης Ντού­τσου­λης (μπά­σο), Γιάν­νης Παπα­ζα­χα­ριά­κης (κιθά­ρα), Γιώρ­γος Παπα­χρι­στού­δης (πιά­νο), Μάκης Πελέ­κας (μπου­ζού­κι), Χρή­στος Περ­τσι­νί­δης (ηλε­κτρι­κή κιθά­ρα), Γιάν­νης Σινά­νης (μπου­ζού­κι), Ανδρέ­ας Τρά­πα­λης (βιο­λί), Ντί­νος Χατζη­ιορ­δά­νου (ακορ­ντε­όν).

Η συναυ­λία πραγ­μα­το­ποιεί­ται μετά από πρω­το­βου­λία της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ μαζί με την οικο­γέ­νειά του

Ο Π. Θαλασ­σι­νός για τον Δ. Μητρο­πά­νο: «Τιμή μου που συμ­με­τέ­χω στην πρω­το­βου­λία του ΚΚΕ για τον Δημή­τρη Μητρο­πά­νο»

Γιώρ­γος Κού­δας: Η συναυ­λία του ΚΚΕ προς τιμήν του Δ. Μητρο­πά­νου είναι «όλα τα παρά­ση­μα του κόσμου»  

Ο Μ. Πασχα­λί­δης για τον Δ. Μητρο­πά­νο: «Κατέ­θε­σε την ψυχή του στον λαϊ­κό πολιτισμό»

Ο Γ. Πομά­σκι για τον Δ. Μητρο­πά­νο: Θα ακού­με τις ερμη­νεί­ες του άλλα 1.000 χρό­νια

Ο μπα­σκε­τμπο­λί­στας Ν. Παπ­πάς για τον Δ. Μητρο­πά­νο: Ένας σπου­δαί­ος άνθρω­πος και καλ­λι­τέ­χνης

Περισ­σό­τε­ρα 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο