Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε λίγο 7.00 μμ η παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την Πολιτική Προστασία

Οι πρό­σφα­τες μεγά­λες κατα­στρο­φές και τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα που δημιουρ­γή­θη­καν σε πολ­λές περιο­χές της χώρας, όπως από τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές στη Β. Εύβοια και αλλού, τους σει­σμούς στην Κρή­τη, τις πλημ­μύ­ρες στην Αττι­κή κ.ά., ανέ­δει­ξαν τη γύμνια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, την παντε­λή έλλει­ψη σχε­δια­σμού, υπο­δο­μών και προ­σω­πι­κού, τον διαρ­κή κίν­δυ­νο «κάθε καλο­καί­ρι να και­γό­μα­στε και κάθε χει­μώ­να να πνι­γό­μα­στε».

.jpg

Περισ­σό­τε­ρο, όμως, ανέ­δει­ξαν την ανα­γκαιό­τη­τα για έναν σχε­δια­σμό της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, με βάση τις σύγ­χρο­νες συν­θή­κες και δυνα­τό­τη­τες, που θα υπη­ρε­τεί την προ­στα­σία της ζωής και της περιου­σί­ας του λαού και δεν θα αντι­με­τω­πί­ζει ως «κόστος» τα επεί­γο­ντα και απα­ραί­τη­τα αντι­πυ­ρι­κά — αντι­πλημ­μυ­ρι­κά — αντι­σει­σμι­κά και άλλα έργα, όπως γίνε­ται δια­χρο­νι­κά από όλες τις κυβερνήσεις.

Σε αυτό το πλαί­σιο η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ διορ­γα­νώ­νει εκδή­λω­ση για την παρου­σί­α­ση των θέσε­ων του Κόμ­μα­τος για την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία (Τετάρ­τη 10/11, 19.00, «Novotel»).

Την παρου­σί­α­ση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ενώ θα ακο­λου­θή­σουν ακό­μα σύντο­μες θεμα­τι­κές παρεμ­βά­σεις επι­στη­μό­νων, καθη­γη­τών, στε­λε­χών του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος και φορέ­ων πληγέντων.

Συγκε­κρι­μέ­να θα μιλήσουν:

  • Δημή­τρης Κου­τζής, πολι­τι­κός μηχα­νι­κός, μέλος του Τμή­μα­τος Περι­βάλ­λο­ντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΔΕ του ΤΕΕ, με θέμα «Αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία: Εμπό­ρευ­μα ή δικαί­ω­μα;».
  • Βασί­λης Μπέλ­λος, πολι­τι­κός μηχα­νι­κός, επί­κου­ρος καθη­γη­τής, Τμή­μα Μηχα­νι­κών Περι­βάλ­λο­ντος, Πολυ­τε­χνι­κή Σχο­λή Ξάν­θης Δημο­κρί­τειου Πανε­πι­στή­μιου Θρά­κης, με θέμα Για την ολο­κλη­ρω­μέ­νη αντι­πλημ­μυ­ρι­κή προ­στα­σία».
  • Εύη Γεωρ­γιά­δου, δρ. χημι­κός μηχα­νι­κός, μέλος του Τμή­μα­τος Περι­βάλ­λο­ντος της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΕΠ της ΚΟΑ, με θέμα «Οι πραγ­μα­τι­κοί ένο­χοι για τα Βιο­μη­χα­νι­κά Ατυ­χή­μα­τα Μεγά­λης Έκτα­σης (ΒΑΜΕ)».
  • Αντώ­νης Ραλ­λά­τος, δασο­λό­γος, υπεύ­θυ­νος του Τμή­μα­τος Περι­βάλ­λο­ντος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕΟΕ, με θέμα «Οι βαθύ­τε­ροι στό­χοι του νέου αστι­κού σχε­δί­ου για τη δασο­προ­στα­σία».
  • Δημή­τρης Βλά­χος, αρχι­πυ­ρο­σβέ­στης, μέλος του ΔΣ της Ένω­σης Υπαλ­λή­λων Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος Ηπεί­ρου, με θέμα «Η υπο­νό­μευ­ση των δυνα­το­τή­των της Πυρό­σβε­σης από την αστι­κή πολι­τι­κή».
  • - Πέτρος Καρά­μπε­λας, μέλος της Επι­τρο­πής Κάτοι­κων Βαρυ­μπό­μπης — Θρα­κο­μα­κε­δό­νων, με θέμα «Η πρω­το­βου­λία των κατοί­κων για την αντι­με­τώ­πι­ση φυσι­κών κατα­στρο­φών στον αντί­πο­δα της κρα­τι­κής απου­σί­ας».
  • Θα παρέμ­βει, επί­σης, ο Γρη­γό­ρης Ζησί­μου, μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Πυρό­πλη­κτων Βόρειας Εύβοιας και του ΔΣ του Αγρο­τι­κού Συλ­λό­γου Μαντου­δί­ου, Αγ. Άννας, Λίμνης. 

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα μεταδοθεί ζωντανά από το portal «902.gr» και το ertnews.gr της ΕΡΤ.

📺 Συντονιστείτε!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο