Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Θάνου Μικρούτσικου (ΦΩΤΟ)

Σε λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα στην αίθου­σα πολι­τι­κών τελε­τών του Α’ Νεκρο­τα­φεί­ου Αθή­νας βρί­σκε­ται από τις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρού­τσι­κου. Ο τελευ­ταί­ος απο­χαι­ρε­τι­σμός,  γίνε­ται υπό τους ήχους της μου­σι­κής του μεγά­λου συνθέτη.

Στην είσο­δο της αίθου­σας τελε­τών δεσπό­ζουν δεξιά και αρι­στε­ρά, τα στε­φά­νια της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ.

MIKROUTYSIKOS

Η πολι­τι­κή κηδεία, η οποία θα είναι δημο­σία δαπά­νη, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 14.30.

Τους επι­κη­δεί­ους θα εκφω­νή­σουν  ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο Γιώρ­γος Κιμού­λης και ο Οδυσ­σέ­ας Ιωάν­νου. Αύριο η σορός του θα  απο­τε­φρω­θεί στη Ριτσώνα.

Πίσω από τη σορό του αγα­πη­μέ­νου τους έφτα­σαν πρώ­τοι η σύζυ­γος του Θάνου Μικρού­τσι­κου, Μαρία Παπα­γιάν­νη, μαζί με τα παι­διά τους Αλε­ξάν­δρα και Στέργιο. 

Στο χώρο παρα­βρί­σκε­ται πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπα­τιέ­λος ενώ νωρί­τε­ρα στο χώρο παρα­βρέ­θη­κε ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας, Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος. Επί­σης, παρα­βρί­σκε­ται ο Δήμαρ­χος Πατρέ­ων Κώστας Πελε­τί­δης και δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της πόλης.

Ήδη, συγ­γε­νείς, φίλοι του, σύντρο­φοί του, συνερ­γά­τες του και απλός κόσμος, περ­νούν για να πουν το στερ­νό «αντίο» στον μου­σι­κό δημιουργό.

Μετα­ξύ των πρώ­των στο Α’ Νεκρο­τα­φείο βρέ­θη­καν ο ανι­ψιός του Στέρ­γιος Μικρού­τσι­κος, γιος του Ανδρέα, ο Γιώρ­γος Κιμού­λης, το στέ­λε­χος του ΚΚΕ Νίκος Σοφια­νός. Λίγο πριν από τις 12 το μεση­μέ­ρι έφτα­σε στην αίθου­σα των πολι­τι­κών τελε­τών του Α’ νεκρο­τα­φεί­ου, συντε­τριμ­μέ­νος, ο Ανδρέ­ας Μικρούτσικος.

khdeia mikroutsikos1

Ήδη, συγ­γε­νείς, φίλοι του, σύντρο­φοί του, συνερ­γά­τες του και απλός κόσμος, περ­νούν για να πουν το στερ­νό «αντίο» στον μου­σι­κό δημιουρ­γό. Από το πρωί, στο χώρο παρα­βρί­σκε­ται ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

khdeia mikroutsikos2

Στε­φά­νια έχουν στεί­λει, μετα­ξύ άλλων, ο Μ. Θεο­δω­ρά­κης, ανα­φέ­ρο­ντας: «Στον αγα­πη­μέ­νο φίλο και δημιουρ­γό», η Πρε­σβεία του Κρά­τους της Παλαι­στί­νης, ανα­γρά­φο­ντας: «Στον φίλο, αγω­νι­στή και συνο­δοι­πό­ρο». Στε­φά­νι έχει στεί­λει και η αγα­πη­μέ­νη του ομά­δα, ο Παναθηναϊκός.

Από την Κύπρο, στε­φά­νια έχουν στεί­λει ο Αντρος Κυπρια­νού ΓΓ του ΑΚΕΛ, το ΚΣ της ΕΔΟΝ, καθώς και η οικο­γέ­νεια Δ. Χριστόφια.

MIKROUTYSIKOS222

Επί­σης στε­φά­νια απέ­στει­λαν η οικο­γέ­νεια Μητρο­πά­νου και πολ­λές δισκο­γρα­φι­κές εται­ρεί­ες, ανά­με­σά τους και η «Μίνος» με την οποία ο Θ. Μικρού­τσι­κος είχε κάνει πολ­λές επι­τυ­χί­ες. Στε­φά­νι έχει στεί­λει και η αγα­πη­μέ­νη του ομά­δα, ο Παναθηναϊκός.

khdeia mikroutsikos3

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως παρά­κλη­ση της οικο­γέ­νειας είναι αντί στε­φά­νων, τα χρή­μα­τα να δια­τε­θούν για τα ασυ­νό­δευ­τα προ­σφυ­γό­που­λα της Μόριας στο λογα­ρια­σμό: GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 — Τρά­πε­ζα Πειραιώς.

khdeia mikroutsikos4

MIKROUTYSIKOS225 MIKROUTYSIKOS226 MIKROUTYSIKOS227

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο