Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε νέο υψηλό ο αριθμός των διασωληνωμένων

Στα 1.449 ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των κορω­νοϊ­ού που ανα­κοί­νω­σε το από­γευ­μα της Κυρια­κής ο Εθνι­κός Οργα­νι­σμός Δημό­σιας Υγεί­ας ενώ ο αριθ­μός των δια­σω­λη­νω­μέ­νων ανήλ­θε σε νέο υψη­λό 735 ασθε­νών. Παράλ­λη­λα κατα­γρά­φη­καν 54 νέοι θάνα­τοι από τον κορωνοϊό.

Την περα­σμέ­νη Κυρια­κή είχαν κατα­γρα­φεί 1.514 νέα κρού­σμα­τα, άρα σε εβδο­μα­διαία βάση σημειώ­θη­κε μια μεί­ω­ση κατά 4,3%.

Σύμ­φω­να με την ημε­ρή­σια ανα­κοί­νω­ση του ΕΟΔΥ, ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 254.031, εκ των οποί­ων 51.5% άνδρες. Από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 7.880 θάνα­τοι. Το 95.7% είχε υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Η διά­με­ση ηλι­κία των 735 δια­σω­λη­νω­μέ­νων ασθε­νών είναι 68 έτη και το 64,4% είναι άνδρες. To 82.3% έχει υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της παν­δη­μί­ας έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθε­νείς, καθώς προ­στέ­θη­καν άλλοι οκτώ από το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του έως το μεση­μέ­ρι της Κυριακής.

Οι εισα­γω­γές νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας είναι 422. Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του τελευ­ταί­ου επταη­μέ­ρου είναι 438 ασθε­νείς. Η διά­με­ση ηλι­κία των κρου­σμά­των είναι 44 έτη, ενώ η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων είναι 79 έτη.

«Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο