Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ καλεί η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ

Σε παλ­λαϊ­κό ξεση­κω­μό για να εκφρά­σει την οργή και την αγα­νά­κτη­σή του ο λαός της Λέσβου για τη βάρ­βα­ρη εισβο­λή και επί­θε­ση των ΜΑΤ κατ’ εντο­λή της κυβέρ­νη­σης, καλεί η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

«Η οργή και η αγα­νά­κτη­ση που νιώ­θει ο λαός του νησιού μας για τη νυχτε­ρι­νή από­βα­ση και τη βάρ­βα­ρη εισβο­λή των ΜΑΤ που οργά­νω­σε η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να εκφρα­στεί σήμε­ρα σε παλ­λαϊ­κό ξεση­κω­μό κατά του ωμού κυβερ­νη­τι­κού αυταρ­χι­σμού και επί­δει­ξης αδιαλλαξίας.

Από τις 3.00 τα ξημε­ρώ­μα­τα ο λαός που αγω­νί­ζε­ται να μη γίνει το νησί φυλα­κή της ΕΕ δέχε­ται μια άγρια επί­θε­ση από εκα­το­ντά­δες πάνο­πλους άντρες των ΜΑΤ. Από το λιμά­νι έως την Καρά­βα — Καβα­κλί και το Δια­βο­λό­ρε­μα ο λαός που δια­μαρ­τύ­ρε­ται και αντι­στέ­κε­ται δέχε­ται επί­θε­ση με χημι­κά και δακρυ­γό­να, με αύρες και γκρέιντερ.

Ο λαός του νησιού με μια φωνή πρέ­πει να δια­τρα­νώ­σει τώρα την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά του και να στεί­λει ανυ­πό­τα­κτο μήνυ­μα ότι δεν πρό­κει­ται να σκύ­ψει το κεφά­λι στην κυβέρ­νη­ση και στην ΕΕ.

Ο αγώ­νας για μαζι­κό απε­γκλω­βι­σμό όλων των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών. Για κλεί­σι­μο όλων των hot spots, για να μην ανοί­ξει κανέ­να νέο ούτε κλει­στό ούτε ανοι­κτό στο νησί είναι δίκαιος.

Όλοι σήμε­ρα στις απερ­γί­ες και στις διαδηλώσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο