Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σε παρακαλώ, κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Μια είδη­ση που έρχε­ται από την Κομο­τη­νή επι­βε­βαιώ­νει την αναλ­γη­σία του κρά­τους και της κυβέρ­νη­σης εν μέσω πανδημίας.

Όπως ανα­φέ­ρει το inkomotini.news, ο ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος Ευθύ­μης Παι­δα­ρά­κης, που έχει ως αντι­κεί­με­νο απο­κο­πές και επα­να­συν­δέ­σεις ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, ανα­δει­κνύ­ει με ανάρ­τη­ση του ένα ζήτη­μα που «καί­ει» πολ­λά λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά. Το γεγο­νός οτι εν μέσω παν­δη­μί­ας, lockdown και παρα­τε­τα­μέ­νης οικο­νο­μι­κής κρί­σης, δίδο­νται εντο­λές για δια­κο­πή της ρευματοδότησης!

Να τι ανα­φέ­ρει ο κ. Παιδαράκης:

«Την αξιο­πρέ­πεια των ανθρώ­πων δεν την ποδο­πα­τά­με… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντο­λή απο­κο­πής ρεύ­μα­τος σε κάποιον οικι­σμό του νομού μας. Αφού έφτα­σα στον μετρη­τή και ξεκί­νη­σα τη δια­δι­κα­σία, έρχε­ται ο ιδιο­κτή­της του σπι­τιού με σκυμ­μέ­νο το κεφά­λι και μου λέει σχε­δόν ψιθυ­ρι­στά: “Σε παρα­κα­λώ, κάνε υπο­μο­νή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παι­δί μου μάθη­μα μαθη­μα­τι­κών, σε παρα­κα­λώ έλα λίγο αργό­τε­ρα…”. Σει­ρά μου τώρα να σκύ­ψω το κεφά­λι και να ντρέ­πο­μαι να τον κοι­τά­ξω… Ανά­θε­μά σε φτώ­χεια κατα­ρα­μέ­νη, μα κι ευλο­γη­μέ­νη, για­τί μας κάνεις να γινό­μα­στε άνθρω­ποι και να σκύ­βου­με το κεφά­λι μπρο­στά στην ανά­γκη του άλλου… Ευλο­γη­μέ­νη, για­τί μας ενώ­νεις πάνω στο αμό­νι της ζωής αν και ξέρου­με πως το σφυ­ρί της ανά­γκης θα μας κτυ­πή­σει αλύπητα!».

Το θετι­κό είναι, όπως σημειώ­νει το δημο­σιεύ­μα, είναι οτι τελι­κά έγι­νε κατορ­θω­τό με τη συν­δρο­μή συναν­θρώ­πων να συγκε­ντρω­θεί το ανα­γκαίο ποσό και να απο­φευ­χθεί, προς το παρόν, η δια­κο­πή του ρεύματος.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο