Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη — Εκκενώθηκε και μέρος του Κρυονερίου

Σε πλή­ρη εξέ­λι­ξη εξα­κο­λου­θεί να βρί­σκε­ται η μεγά­λη πυρ­κα­γιά στη Βαρυ­μπό­μπη, όπου παρα­μέ­νουν και επι­χει­ρούν όλες οι δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής, που έχουν ενι­σχυ­θεί από όλη την Ελλά­δα, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας επι­χει­ρούν από αέρος 5 αερο­σκά­φη και 9 ελικόπτερα.

Στο μέτω­πο επι­χει­ρούν 520 πυρο­σβέ­στες, με 17 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 150 οχή­μα­τα, το ΜΕΤΠΕ και το κινη­τό επι­χει­ρη­σια­κό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.Συνδρομή παρέ­χει ο Ελλη­νι­κός Στρα­τός με πεζο­πό­ρα τμή­μα­τα και ενα­έ­ρια μέσα πυρό­σβε­σης. Επί­σης, συν­δρά­μουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυά­ριθ­μες εθε­λο­ντι­κές ομά­δες καθώς και υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου.

Τα ξημε­ρώ­μα­τα οι φλό­γες έφτα­σαν κοντά στο κοι­μη­τή­ριο Κρυο­νε­ρί­ου, ενώ για προ­λη­πτι­κούς λόγους εκκε­νώ­θη­καν τα σπί­τια που βρί­σκο­νται επί της οδού Ανοί­ξε­ως στην περιοχή.

Σημειώ­νε­ται ότι στις 03:32 τα ξημε­ρώ­μα­τα της Τετάρ­της, η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, μέσω του μηχα­νι­σμού 112 εξέ­πεμ­ψε κατε­πεί­γον μήνυ­μα εκκέ­νω­σης: «Αν βρί­σκε­στε στην Οδό Ανοί­ξε­ως πλη­σί­ον της δασι­κής έκτα­σης Κρυο­νε­ρί­ου εκκε­νώ­στε τώρα προς την Ε.Ο. Αθη­νών Λαμί­ας μέσω Λεω­φό­ρου Κρυο­νε­ρί­ου. Δασι­κή πυρ­κα­γιά στην περιο­χή σας».

Σε όλη την περιο­χή υπάρ­χουν πολύ μεγά­λες εστί­ες πυρ­κα­γιάς. Το πρωί διε­κό­πη η κυκλο­φο­ρία στον παρά­δρο­μο της εθνι­κης οδού Αθη­νών-Λαμί­ας, από την οδό Ελαιών στο ρεύ­μα προς Βαρυ­μπό­μπη. Παρα­μέ­νουν κλει­στές η Τατοϊ­ου από την Κύμης έως την Ερυ­θραί­ας, η Ερυ­θραί­ας από τη γέφυ­ρα Βαρυ­μπό­μπης και η Τατοϊ­ου από την Πάρ­νη­θως (Ιππο­κρά­τειος Πολι­τεία ταβέρ­να «Λάμπρος»).

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο