Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, μέχρι και τις 25 Αυγούστου

Σε πλή­ρη υγειο­νο­μι­κό απο­κλει­σμό τίθε­ται το Κέντρο Υπο­δο­χής και Ταυ­το­ποί­η­σης της ΒΙΑΛ στη Χίο, από σήμε­ρα μέχρι και τις 25 Αυγού­στου, με κοι­νή από­φα­ση των υπουρ­γών Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη και Μετα­νά­στευ­σης και Ασύ­λου και σε συνερ­γα­σία με τον ΕΟΔΥ.

Η από­φα­ση ελή­φθη μετά την ανί­χνευ­ση θετι­κού στη νόσο του κορο­νοϊ­ού (Covid-19) άνδρα ηλι­κί­ας 35 ετών, ο οποί­ος δια­μέ­νει — χωρίς οικο­γέ­νεια — στο ΚΥΤ, καθώς και σε εργα­ζό­με­νη της δομής (υπάλ­λη­λο του EASO). Το κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ που βρί­σκε­ται στον χώρο διε­νερ­γεί ιχνη­λά­τη­ση των επα­φών, με τα οποία έχουν έρθει σε επα­φή τα δύο επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα, καθώς και του προ­σω­πι­κού της δομής. Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Υπουρ­γεί­ου Μετά­νά­στευ­σης και Ασύ­λου «η εν εξε­λί­ξει ιχνη­λά­τη­ση θα συνε­χι­στεί στο ΚΥΤ με στό­χο την πλή­ρη απο­τύ­πω­ση και κατα­γρα­φή της επί­πτω­σης της νόσου στους υπό­λοι­πους δια­μέ­νο­ντες, καθώς και στους εργα­ζό­με­νους της δομής».

Ο άνδρας με κατα­γω­γή από την Υεμέ­νη, ο οποί­ος εμφά­νι­σε ήπια συμ­πτώ­μα­τα, νοση­λεύ­ε­ται σε εμπύ­ρε­τη κατά­στα­ση στο νοσο­κο­μείο της Χίου.

Για το χρο­νι­κό διά­στη­μα μέχρι και τις 25 Αυγού­στου απα­γο­ρεύ­ε­ται ρητά η είσο­δος και η έξο­δος από την δομή φιλο­ξε­νί­ας, ενώ η Αστυ­νο­μία έχει ενι­σχυ­μέ­νη παρου­σία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρη­ση της απα­γό­ρευ­σης της κυκλο­φο­ρί­ας καθ’ όλο το 24ωρο. Επί­σης, ανα­στέλ­λε­ται η λει­τουρ­γία των πάσης φύσε­ως προ­γραμ­μά­των Μη Κυβερ­νη­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων εντός της δομής, καθώς και η λει­τουρ­γία του γρα­φεί­ου της Υπη­ρε­σί­ας Ασύλου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο