Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε πραξικόπημα κάλεσε τις Ενοπλες Δυνάμεις η Χρυσή Αυγή

Ξεπέ­ρα­σε κάθε όριο η προ­κλη­τι­κό­τη­τας και πατρι­δο­κα­πη­λεί­ας της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, η οποία δια του βου­λευ­τή της Μπαρ­μπα­ρού­ση κάλε­σε τις Ένο­πλες Δυνά­μεις να συλ­λά­βουν τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέ­ξη Τσί­πρα και τον πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας Προ­κό­πη Παυ­λό­που­λο χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους απάτριδες.

Ο βου­λευ­τής της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης K. Μπαρ­μπα­ρού­σης, μιλώ­ντας στη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας, είπε: «επει­δή η πολι­τι­κή ηγε­σία της χώρας δεν νομο­θε­τεί προς το συμ­φέ­ρον του έθνους αλλά για το προ­σω­πι­κό τους συμ­φέ­ρον καλώ τη στρα­τιω­τι­κή ηγε­σία της χώρας να σεβα­στεί τον όρκο της. Να συλ­λά­βει τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέ­ξη Τσί­πρα, να συλ­λά­βει τον Πάνο Καμ­μέ­νο και τον Προ­κό­πη Παυ­λό­που­λο για να απο­τρα­πεί αυτή η προ­δο­σία! Τα κεφά­λια σας στις Πρέ­σπες!» δήλω­σε ο χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής προ­κα­λώ­ντας έντο­νες αντι­δρά­σεις, με τον Πρό­ε­δρο της Βου­λής Νίκο Βού­τση να επι­ση­μαί­νει ότι βρι­σκό­μα­στε προ μιας προ­φα­νούς προ­σπά­θειας κλι­μά­κω­σης με στό­χο την πρό­κλη­ση επει­σο­δί­ων σήμε­ρα, αύριο και την Κυρια­κή. Και με τη δια­πί­στω­ση ότι η τοπο­θέ­τη­ση του βου­λευ­τή συνι­στά ανοι­χτή προ­τρο­πή για πρα­ξι­κό­πη­μα ενα­ντί­ον του δημο­κρα­τι­κού πολι­τεύ­μα­τος και για επει­σό­δια σε θυλά­κους ‑αν υπάρ­χουν- μέσα στις Ένο­πλες Δυνάμεις.

«Έπε­σαν οι μάσκες. Η Χρυ­σή Αυγή κάλε­σε σε στρα­τιω­τι­κό πρα­ξι­κό­πη­μα» είπε ο πρό­ε­δρος της Βου­λής και επι­σή­μα­νε ότι «πρό­κει­ται για σχε­δια­σμέ­νη κλι­μά­κω­ση με στό­χο βίαια επει­σό­δια και διχασμό».

Ο Πρό­ε­δρος της Βου­λής ανέ­φε­ρε πως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχε­τι­κές ειση­γή­σεις ως προς την Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας και θα γίνει έκτα­κτη συν­διά­σκε­ψη για το θέμα, ενώ προ­α­νήγ­γει­λε μέτρα κατά της Χρυ­σής Αυγής μιλώ­ντας για απο­βο­λή των βου­λευ­τών της μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί η συζήτηση.

Κατα­δι­κά­ζου­με τα όσα ακού­στη­καν με τον πιο έντο­νο τρό­πο, ξεπερ­νούν κάθε φαντα­σία, θα πρέ­πει να εφαρ­μο­στεί ο κανο­νιμ­σός της Βου­λής, τόνι­σε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Θανά­σης Παφί­λης σημεί­ω­σε αρχι­κά ότι δεν εκπλήσ­σουν όλα όσα είπε ο βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής και τόνι­σε, ότι “όπως λέει ο λαός από κορά­κου στό­μα κρα θα ακού­σεις. Μόνο που στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση θίγε­ται ο κόρακας.”

Και συνέ­χι­σε:

“Δεν είναι η πρώ­τη φορά που η εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής τα λέει αυτά”, για να ανα­ρω­τη­θεί μετά:

“Ποιοι μιλούν για πατρί­δα; Οι από­γο­νοι των δοσί­λο­γων και των Χιτών. Τα φασι­στα­ριά της Χού­ντας. Αυτοί που καταγ­γέλ­λουν την αντί­στα­ση των Κρη­τι­κών για την αντί­στα­σή τους στους ναζί.

Ο κ. Παφί­λης υπεν­θύ­μι­σε και την υπό­θε­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής:

“Δεν είναι δυνα­τόν με τέτοιο υλι­κό η ανε­ξάρ­τη­τη Δικαιο­σύ­νη να καθυ­στε­ρεί τόσα χρό­νια τη δίκη…” είπε.

Να μην δια­γρα­φούν από τα πρα­κτι­κά όσα είπε ο βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής Κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης ζήτη­σαν τα κόμ­μα­τα, με πρώ­το τον υπουρ­γό Παι­δεί­ας Κώστα Γαβρό­γλου να δηλώ­νει ότι τα πρα­κτι­κά αυτά είναι τεκ­μή­ρια για τους ιστο­ρι­κούς του μέλ­λο­ντος και ο ναζι­σμός δεν πρέ­πει να έχει το προ­νό­μιο της λήθης.

Την απο­βο­λή των βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής από τη συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας ειση­γή­θη­κε ο πρό­ε­δρος της Βου­λής Νίκος Βού­τσης στην Ολο­μέ­λεια και όλα τα άλλα κόμ­μα­τα, πλην ΧA, συμφώνησαν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο