Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε Σωτηρία και Αττικόν θα δοκιμαστεί το ισραηλινό φάρμακο για την Covid-19

Συνά­ντη­ση με τον Ισραη­λι­νό καθη­γη­τή Ιατρι­κής, Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποί­ος είναι υπεύ­θυ­νος για τη νέα θερα­πεία για τον κορο­νο­ϊό που ανα­πτύσ­σε­ται στο Ιατρι­κό Κέντρο «Ichilov» του Τελ Αβίβ, είχε σήμε­ρα, ο Κυριά­κος Μητσοτάκης.

Στη συνά­ντη­ση που έγι­νε στο Μέγα­ρο Μαξί­μου, παρου­σία του καθη­γη­τή Σωτή­ρη Τσιό­δρα και του ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Υγεί­ας Βασί­λη Κοντο­ζα­μά­νη, συζη­τή­θη­καν οι εξε­λί­ξεις σχε­τι­κά με την έναρ­ξη των κλι­νι­κών δοκι­μών στην Ελλά­δα του ισραη­λι­νού φαρ­μά­κου για την αντι­με­τώ­πι­ση σοβα­ρών επι­πλο­κών της νόσου COVID-19.

Η κλι­νι­κή μελέ­τη στη χώρα μας θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί κατ’ αρχάς σε τρία ιατρι­κά τμή­μα­τα ελλη­νι­κών νοση­λευ­τι­κών ιδρυ­μά­των — δύο στο Νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττι­κόν».

«Πρό­κει­ται για μια νέα μελέ­τη στην οποία συμ­με­τέ­χου­με με ενθου­σια­σμό. Η μελέ­τη αξιο­ποιεί μια νέα μέθο­δο μετα­φο­ράς ενός νέου φαρ­μά­κου, που βασί­ζε­ται στα εξω­σώ­μα­τα, νανο­σω­μα­τί­δια που συμ­με­τέ­χουν στις δια­κυτ­τα­ρι­κές διερ­γα­σί­ες», τόνι­σε ο Σωτή­ρης Τσιό­δρας, σημειώ­νο­ντας: «Είναι μια πολ­λά υπο­σχό­με­νη μέθο­δος βάσει των όσων προ­κύ­πτουν από τις κλι­νι­κές δοκι­μές στο Ισρα­ήλ. Προ­χω­ρού­με στη διε­ξα­γω­γή κλι­νι­κής μελέ­της δεύ­τε­ρης Φάσης, εδώ στην Ελλά­δα, στο πλαί­σιο της οποί­ας θα αξιο­λο­γή­σου­με παρα­μέ­τρους όπως η ασφά­λεια, η δοσο­λο­γία και η αποτελεσματικότητα».

«Προς το παρόν μιλά­με για τρία Ιατρι­κά Τμή­μα­τα σε δύο νοσο­κο­μεία το πανε­πι­στη­μια­κό νοσο­κο­μείο «Αττι­κόν» και το νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία». Έχου­με δύο τμή­μα­τα στο «Σωτη­ρία» και ένα στο «Αττι­κόν». Βάσει των απο­τε­λε­σμά­των αυτής της μελέ­της Φάσης 2 ελπί­ζου­με να ακο­λου­θή­σει η μεγά­λη μελέ­τη Φάσης 3 σε διε­θνές επί­πε­δο, υπό το συντο­νι­σμό του Καθη­γη­τή κ. Αρμπέρ, ο οποί­ος είναι ο ερευ­νη­τής που ξεκί­νη­σε με αυτήν την πρω­το­πό­ρα ιδέα και είναι πίσω από την εφεύρεση».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο