Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε τροχιά κλεισίματος το καθημερινό φύλλο της «Αυγής»

Σε τρο­χιά κλει­σί­μα­τος κλει­σί­μα­τος του καθη­με­ρι­νού φύλ­λου η εφη­με­ρί­δα Αυγή δεδο­μέ­νης της απο­τυ­χί­ας του προ­γράμ­μα­τος εθε­λου­σί­ας εξό­δου. Οι ολο­κλη­ρω­μέ­νες εθε­λου­σί­ες έως τώρα είναι 11 και, όπως υπο­λο­γί­ζουν, θα φτά­σουν περί­που τις 20. 

Η από­φα­ση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που χρη­μα­το­δο­τεί την προ­σπά­θεια να προ­ω­θή­σει ένα πρό­γραμ­μα εθε­λού­σιας εξό­δου έχει προ­κα­λέ­σει την αντί­δρα­ση των εργα­ζο­μέ­νων που προ­ε­τοι­μά­ζουν κινητοποιήσεις.

Ανη­συ­χία για το κλεί­σι­μο της ημε­ρή­σιας έκδο­σης της “Αυγής” εκφρά­ζει ο συν­δι­κα­λι­στι­κός εκπρό­σω­πος της ΕΣΗΕΑ στην εφη­με­ρί­δα Νίκος Μορ­φο­νιός, ο οποί­ος όπως ενη­με­ρώ­νει, «14 εργα­ζό­με­νοι δήλω­σαν συμ­με­το­χή στην εθε­λου­σία της εφη­με­ρί­δας κάτω από την τρο­μο­κρα­τία και τον φόβο για την απώ­λεια θέσε­ων εργα­σί­ας στο κλεί­σι­μο των 70 χρό­νων από τη γέν­νη­ση της».

Κλη­θείς να σχο­λιά­σει τι συμ­βαί­νει με την εφη­με­ρί­δα Αυγή και αν θα κλεί­σει η καθη­με­ρι­νή έκδο­ση, ο κ. Βού­τσης είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά «θεω­ρώ ότι δεν πρέ­πει να κλεί­σει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέ­λι­ξη, για οικο­νο­μι­κούς λόγους προ­φα­νώς. Εξε­λίσ­σε­ται και περί αυτού πρό­κει­ται, ένα πρό­γραμ­μα εθε­λού­σιας εξό­δου με πολύ σημα­ντι­κές απο­λα­βές και ελπί­ζω ότι για μια ακό­μα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκι­μα­στεί δια­χρο­νι­κά και επώ­δυ­να οικο­νο­μι­κά, θα βρε­θούν οι λύσεις που πρέ­πει να βρε­θούν. Σε καμία περί­πτω­ση δεν επι­βε­βαιώ­νω ότι θα κλεί­σει το καθη­με­ρι­νό φύλ­λο. Δεν είμαι ούτε στο ΔΣ της Αυγής, ούτε ξέρω τα οικο­νο­μι­κά δεδο­μέ­να, αυτό που μας ενδια­φέ­ρει είναι να προ­χω­ρή­σει το εγκε­κρι­μέ­νο σχέ­διο σε σχέ­ση με τις εθε­λού­σιες εξόδους».

Οπως γρά­φει ο “Μικρο­πο­λι­τι­κός” στην εφη­με­ρί­δα ΤΑ ΝΕΑ:

«Με αιτιο­λο­γία μια απο­τυ­χη­μέ­νη εθε­λου­σία έξο­δο που «τρέ­χει» από την Κου­μουν­δού­ρου εδώ και δύο μήνες, ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε μου λένε το σενά­ριο του κλει­σί­μα­τος του καθη­με­ρι­νού φύλ­λου, το οποίο με τη σει­ρά του ενερ­γο­ποί­η­σε ένα νέο ρήγ­μα που είχε χθες ως απο­τέ­λε­σμα την παραί­τη­ση του διευ­θυ­ντή της εφη­με­ρί­δας Αγγε­λου Τσέκερη.

Ο τελευ­ταί­ος παρα­μέ­νει στην «Αυγή», αλλά ως συντά­κτης, ενώ οι εργα­ζό­με­νοι κινού­νται σε σκλη­ρή γραμ­μή για κινη­το­ποι­ή­σεις – σήμε­ρα θα έχουν συνέ­λευ­ση για τις απο­φά­σεις τους.

Οπως λένε γνώ­στες του παρα­σκη­νί­ου, ελή­φθη­σαν απο­φά­σεις από τον κομ­μα­τι­κό μηχα­νι­σμό χωρίς να εκτι­μη­θούν οι συνέ­πειες, ενώ παρα­μέ­νει θολό το σχέ­διο του ΣΥΡΙΖΑ για τα κομ­μα­τι­κά ΜΜΕ του, και ειδι­κά σε μια συγκυ­ρία που φαντά­ζο­μαι κανέ­νας δεν επι­θυ­μεί να πάει σε συνέ­δριο και εκλο­γές με απερ­γί­ες και κινη­το­ποι­ή­σεις έξω από τα κομ­μα­τι­κά γραφεία…».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο