Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας

Μετά από ένα παρα­τε­τα­μέ­νο διά­στη­μα υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών και λόγω της απου­σί­ας ισχυ­ρών ανέ­μων στα πελά­γη, η θερ­μο­κρα­σία της επι­φά­νειας της θάλασ­σας σε πολ­λές περιο­χές στην Ελλά­δα αυτές τις μέρες φτά­νει ή και τοπι­κά ξεπερ­νά τους 30 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Ειδι­κό­τε­ρα, στο Βόρειο Αιγαίο η θερ­μο­κρα­σία της επι­φά­νειας της θάλασ­σας κυμαί­νε­ται από 2 έως 4 βαθ­μούς υψη­λό­τε­ρα από τον μέσο όρο της περιό­δου 2008–2018, με τις δορυ­φο­ρι­κές μετρή­σεις να δεί­χνουν από­λυ­τες τιμές της τάξης των 29–30 ° C. Παρό­μοιες τιμές θερ­μο­κρα­σί­ας παρα­τη­ρού­νται ανοι­χτά του Ιονί­ου Πελά­γους και νοτί­ως της Ρόδου.

Από την άλλη, στις Κυκλά­δες και την Κρή­τη οι τιμές της θερ­μο­κρα­σί­ας των θαλασ­σών κυμαί­νο­νται κοντά στα φυσιο­λο­γι­κά για την επο­χή επίπεδα.

Μπο­ρεί να βλέ­πει κανείς δορυ­φο­ρι­κές μετρή­σεις θερ­μο­κρα­σί­ας της επι­φά­νειας της θάλασ­σας καθη­με­ρι­νά από το σύν­δε­σμο: https://www.meteo.gr/sst.cfm

Μπο­ρεί επί­σης να βλέ­πει προ­γνώ­σεις για τις συν­θή­κες κολύμ­βη­σης σε 730 ελλη­νι­κές παρα­λί­ες από το σύν­δε­σμο: https://www.meteo.gr/beaches-home.cfm

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο