Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε υψηλά επίπεδα και την Πέμπτη η θερμοκρασία αλλά και τοπικές βροχές στα βόρεια

Η θερ­μο­κρα­σία θα παρα­μεί­νει σε υψη­λά επί­πε­δα και αύριο, καθώς ανα­μέ­νε­ται να φθά­σει κατά τόπους έως τους 39 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Παράλ­λη­λα, τοπι­κές νεφώ­σεις και βρο­χές θα σημειω­θούν το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα της Πέμ­πτης κυρί­ως στα βόρεια και βορειο­α­να­το­λι­κά της χώρας, ενώ άνε­μοι έως έξι μπο­φόρ θα πνέ­ουν στο Αιγαίο.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, αύριο ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια, όμως το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα θα ανα­πτυ­χθούν τοπι­κές νεφώ­σεις στα βόρεια και βορειο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ορει­νά της υπό­λοι­πης ηπει­ρω­τι­κής χώρας και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως καταιγίδες.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 18 έως 34 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 22 έως 36, στη Θεσ­σα­λία από 23 έως 38, στην Ήπει­ρο από 21 έως 36, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά από 23 έως 35, στην Δυτι­κή Στε­ρεά και στην Πελο­πόν­νη­σο από 21 έως 39, στα νησιά του Ιονί­ου από 20 έως 35, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 24 έως 33, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 24 έως 38, στις Κυκλά­δες από 24 έως 33, στα Δωδε­κά­νη­σα από 21 έως 34 και στην Κρή­τη από 23 έως 35 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, όμως από το μεση­μέ­ρι θα γίνουν βορειο­δυ­τι­κοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι 2 έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 27 έως 34 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται ηλιο­φά­νεια με λίγες τοπι­κές νεφώ­σεις το από­γευ­μα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, όμως το μεση­μέ­ρι και από­γευ­μα θα γίνουν πρό­σκαι­ρα νότιοι έως 3 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 27 έως 34 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο