Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ύφεση και οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Εύβοια — Κάηκαν 23.565 στρέμματα

Σε ύφε­ση και οριο­θε­τη­μέ­νη είναι από το μεση­μέ­ρι η μεγά­λη πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε στις 13 Αυγού­στου στην περιο­χή «Αγρι­λί­τσας» του δήμου Διρ­φύ­ων-Μεσ­σα­πί­ων Εύβοιας, σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση από τη Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προστασίας.

Σύμ­φω­να με την Υπη­ρε­σία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, η οποία ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε κατό­πιν αιτή­μα­τος του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκου Χαρ­δα­λιά, από την πρώ­τη ημέ­ρα εκδή­λω­σης της πυρ­κα­γιάς, στην περιο­χή έχει καεί συνο­λι­κή έκτα­ση 23.565 στρεμμάτων.

Στην περιο­χή συνε­χί­ζουν να βρί­σκο­νται και να εργά­ζο­νται εντός των καμέ­νων εκτά­σε­ων, καθώς και για τη δια­σφά­λι­ση της περι­μέ­τρου της πυρ­κα­γιάς 160 πυρο­σβέ­στες με 80 οχή­μα­τα, 140 άτο­μα πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και δυνά­μεις της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας. Από αέρος επι­τη­ρεί επί­σης, ένα ελι­κό­πτε­ρο του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος τύπου «Sikorsky S‑64», ώστε να υπάρ­ξει άμε­ση επέμ­βα­ση αν και όπου παρα­τη­ρη­θεί αναζωπύρωση.

Σημειώ­νε­ται, τέλος, ότι η τελι­κή εκτί­μη­ση του μεγέ­θους της πλη­γεί­σας περιο­χής θα ολο­κλη­ρω­θεί άμε­σα από τις αρμό­διες εθνι­κές αρχές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο