Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ύφεση όλες οι φωτιές — Σύλληψη 57χρονου για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας

   Άνδρας ηλι­κί­ας 57 ετών συνε­λή­φθη χθες, 10 Ιου­λί­ου 2021, στο πλαί­σιο της αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σί­ας, από ανα­κρι­τι­κούς υπαλ­λή­λους της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Χαλ­κί­δας, ως υπαί­τιος πρό­κλη­σης εμπρη­σμού στην αγρο­το­δα­σι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Χαμη­λο­βού­νι, Στύ­ρων Ευβοί­ας, που προ­κά­λε­σε συνα­γερ­μό στον μηχα­νι­σμό πυρό­σβε­σης και έκα­ψε σημα­ντι­κή έκτα­ση καλ­λιερ­γού­με­νης και δασι­κής περιοχής.

Πρό­κει­ται για ένα αγρό­τη, ο οποί­ος ισχυ­ρί­στη­κε ότι πήγε να βάλει μπρο­στά ένα φορ­τη­γά­κι, αλλά από σπί­θες που πετά­χτη­καν από την εξά­τμι­ση άρπα­ξαν φωτιά χόρ­τα, με απο­τέ­λε­σμα να ξεσπά­σει η πυρ­κα­γιά. Ο 57χρονος θα οδη­γη­θεί σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι στον εισαγγελέα.

 Η πυρ­κα­γιά στα Στύ­ρα είναι σε ύφε­ση, έχει ορο­θε­τη­θεί και δεν εμπνέ­ει ανη­συ­χία, σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση από την Πυροσβεστική.

Σε ύφε­ση είναι και όλες οι υπό­λοι­πες πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν χτες και συγκε­κρι­μέ­να στον Βαρ­νά­βα Αττι­κής, στην Ελευ­σί­να και στον Ασπρόπυργο.

 Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επι­χει­ρούν ενα­έ­ρια μέσα, αλλά παρα­μέ­νουν όλες οι επί­γειες δυνά­μεις και κατα­βά­λουν προ­σπά­θειες να τις θέσουν υπό πλή­ρη έλεγ­χο πριν το μεση­μέ­ρι, καθώς ανα­μέ­νε­ται ενί­σχυ­ση των ανέμων.

     Πριν από λίγη ώρα απο­κα­τα­στά­θη­κε η κυκλο­φο­ρία στον Βαρ­νά­βα Αττι­κής, ενώ από τη νύχτα έχει απο­κα­τα­στα­θεί η κυκλο­φο­ρία που είχε δια­κο­πεί και στον Ασπρόπυργο.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο