Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντικές παρουσίες στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Σημα­ντι­κές παρου­σί­ες βρί­σκο­νται στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ για τη μάχη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών της 7ης Ιούλη.

Θυμί­ζου­με πως έχει ήδη ανα­κοι­νω­θεί η υπο­ψη­φιό­τη­τα της Αλέ­κας Παπα­ρή­γα ως επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου Επι­κρα­τεί­ας και του μου­σι­κο­συν­θέ­τη Θάνου Μικρού­τσι­κου στη 12η τιμη­τι­κή θέση.

Αλλες υπο­ψη­φιό­τη­τες στο ψηφο­δέλ­τιο της Επι­κρα­τεί­ας θα είναι αυτή της Ερης Ρίτσου, της οποί­ας γονείς είναι ο ποι­η­τής Γιάν­νης Ρίτσος και η για­τρός Γαρυ­φα­λιώ Γεωρ­γιά­δου — Ρίτσου. Σπού­δα­σε Αγγλι­κή Φιλο­λο­γία και εργά­στη­κε στην Εθνι­κή Τράπεζα.

Ανά­με­σα στους υπο­ψη­φί­ους θα βρί­σκε­ται και ο Γιώρ­γος Ροΐ­δης, Αντι­ναύ­αρ­χος εν απο­στρα­τεία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού. Υπήρ­ξε πρό­ε­δρος των Ελλη­νι­κών Αμυ­ντι­κών Συστη­μά­των (ΕΑΣ) και πρό­ε­δρος της εται­ρεί­ας «Ελλη­νι­κά Συστή­μα­τα Παρα­γω­γής Πολι­τι­κών Προϊόντων».

Ακό­μη, υπο­ψή­φιοι θα είναι τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπα­δό­που­λος και Λουί­ζα Ράζου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας θα είναι υπο­ψή­φιος στον Δυτι­κό Τομέα της Αττι­κής και στο νομό Βοιωτίας.

Στην Α’ Αθή­νας θα είναι υπο­ψή­φια η βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λιά­να Κανέλλη.

Στον Βόρειο Τομέα υπο­ψή­φιοι θα είναι ο Θανά­σης Παφί­λης, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, ο Γιάν­νης Αγγέ­λου, συνταγ­μα­τάρ­χης εν απο­στρα­τεία, συνερ­γα­ζό­με­νος με το ΚΚΕ, καθώς και ο Ντί­νος Απο­στό­λης, για­τρός από το Χαλάνδρι.

Στον Δυτι­κό Τομέα υπο­ψή­φιος θα είναι ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στις πρό­σφα­τες περι­φε­ρεια­κές εκλογές.

Αντί­στοι­χα, στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή θα συμ­με­τέ­χουν στο ψηφο­δέλ­τιο, μετα­ξύ άλλων, ο Γιάν­νης Γκιό­κας, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, καθώς και η ηθο­ποιός Ελέ­νη Γερασιμίδου.

Ο Χρή­στος Κατσώ­της, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, όπως και ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα βρί­σκο­νται στα ψηφο­δέλ­τια του Νότιου Τομέα Αττι­κής, μαζί με τους καλ­λι­τέ­χνες Παύ­λο Ορκό­που­λο και Νικο­λέ­τα Βλα­βια­νού, καθώς και την δημο­σιο­γρά­φο Αγλα­ΐα Κυρίτση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο