Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας έως τους 35 βαθμούς το διήμερο Κυριακής και Δευτέρα

Σημα­ντι­κή άνο­δο ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει η θερ­μο­κρα­σία το διή­με­ρο Κυρια­κής και Δευ­τέ­ρας, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr.

Οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες τις μεση­με­ρια­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας θα είναι κατά μέσο όρο 6 έως 7 βαθ­μούς υψη­λό­τε­ρες σε σχέ­ση με τις μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες του Σαβ­βά­του και εκτι­μά­ται ότι θα φτά­σουν τοπι­κά στους 35 βαθ­μούς Κελσίου.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, την Κυρια­κή σε ολό­κλη­ρη τη χώρα θα επι­κρα­τή­σει καλός και ζεστός και­ρός, με λίγες μόνο αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους και κατά περιόδους.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 4 έως 27 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 6 έως 29, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 7 έως 33 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 6 έως 29, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 9 έως 33 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 11 έως 28 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 9 έως 28, ενώ στο Ανα­το­λι­κό Αιγαίο και στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 30–31 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–5 μπο­φόρ, ενώ στα Δωδε­κά­νη­σα θα επι­κρα­τή­σουν βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις 6–7 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή θα επι­κρα­τή­σει ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 15 έως 27 βαθμούς.

 

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο