Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντική ευκαιρία να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του… περιπέτεια μέσω του Europa League, έχει ο Ολυμπιακός

Σημα­ντι­κή ευκαι­ρία να συνε­χί­σει την ευρω­παϊ­κή του… περι­πέ­τεια μέσω του Europa League, έχει ο Ολυ­μπια­κός, που φιλο­ξε­νεί  από­ψε (22:00) την Αρσε­ναλ στο «Γεώρ­γιος Καραϊ­σκά­κης», στην πρώ­τη ανα­μέ­τρη­ση για την «φάση των 32» του θεσμού.

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι»  θα υπο­δε­χθούν τους Λον­δρέ­ζους με πολύ καλή ψυχο­λο­γία, δεδο­μέ­νου ότι παρα­μέ­νουν αήτ­τη­τοι στο ελλη­νι­κό πρω­τά­θλη­μα, ενώ από την πλευ­ρά τους οι «κανο­νιέ­ρη­δες» χαρα­κτη­ρί­ζο­νται για την αστά­θεια τους. Ακρι­βώς σ΄ αυτό το σημείο, έγκει­ται και η ευκαι­ρία του Ολυ­μπια­κού, που εάν βρε­θεί σε καλή βρα­δΙά μπο­ρεί να βάλει ακό­μη και ισχυ­ρές βάσεις πρό­κρι­σης, ενό­ψει του επα­να­λη­πτι­κού στο Λον­δί­νο την ερχό­με­νη εβδομάδα.

Ο Πέδρο Μαρ­τίνς δεν αντι­με­τω­πί­ζει σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα για τον καταρ­τι­σμό της 11αδας και γνω­ρί­ζει καλά πως εάν οι Σεμέ­δο, Μπου­χα­λά­κης και Βαλ­μπου­ε­νά, έχουν καλή από­δο­ση, τότε η ομά­δα του θα έχει την δυνα­τό­τη­τα να διεκ­δι­κή­σει το καλύ­τε­ρο δυνα­τό. Από την πλευ­ρά της αγγλι­κής ομά­δας, το Europa League ‑και μάλι­στα η κατά­κτη­ση του- μοιά­ζει μονό­δρο­μος για συμ­με­το­χή στο νέο Champions League, καθώς στο πρω­τά­θλη­μα απο­γοη­τεύ­ει. Η ποδο­σφαι­ρι­κή ποιό­τη­τα στην ομά­δα του Σωκρά­τη Παπα­στα­θό­που­λου είναι οφθαλ­μο­φα­νής, όμως τα ζητή­μα­τα που καλεί­ται να λύσει ο Μικέλ Αρτέ­τα είναι ισχυ­ρό­τε­ρα και σχε­τί­ζο­νται ‑κυρί­ως- με την ψυχο­λο­γία και την ομοιο­γέ­νεια. Σε κάθε περί­πτω­ση, ανα­μέ­νε­ται μία άκρως ενδια­φέ­ρου­σα ανα­μέ­τρη­ση, για την οποία δεν χωρούν προ­βλέ­ψεις εκ του ασφαλούς.

Να σημειω­θεί ότι από την φάση  των «32» εισά­γε­ται στο UEL η χρή­ση της τεχνο­λο­γί­ας VAR,όπως είχε απο­φα­σί­σει τον Σεπτέμ­βριο η UEFA.

Από το υπό­λοι­πο πρό­γραμ­μα, ξεχω­ρί­ζει η προ­σπά­θεια της Ιντερ, που θα επι­διώ­ξει να πάρει προ­βά­δι­σμα στην Βουλ­γα­ρία φιλο­ξε­νού­με­νη από την Λου­ντο­γκό­ρετς, ενώ με ανά­λο­γο στό­χο, ο Αγιαξ ταξί­δε­ψε στην Ισπα­νία για ν΄ αντι­με­τω­πί­σει την εκπλη­κτι­κή εφέ­τος, Χετά­φε. Παράλ­λη­λα, η Μάν­τσε­στερ Γιου­νάϊ­τεντ, δοκι­μά­ζε­ται στο Βέλ­γιο με την Μπριζ που εντυ­πω­σιά­ζει στο βελ­γι­κό πρω­τά­θλη­μα, αλλά είναι μία… σκά­λα κάτω από τους «κόκ­κι­νους διάβολους»,

Οσον αφο­ρά στους Ελλη­νες της διορ­γά­νω­σης, ο Κάρ­λος Ζέκα θα φιλο­ξε­νή­σει με την Κοπεγ­χά­γη την Σέλ­τικ, σ΄ ένα από τα πιό αμφίρ­ρο­πα «ζευ­γά­ρια», ενώ ο Οδυσ­σέ­ας Βλα­χο­δή­μος και ο Ανδρέ­ας Σάμα­ρης, έχουν δύσκο­λη απο­στο­λή με την Μπεν­φί­κα στην Ουκρα­νία και με αντί­πα­λο την Σαχτάρ Ντό­νε­τσκ. Επί­σης, ο ΑΠΟΕΛ που δεν θυμί­ζει την ομά­δα του πρό­σφα­του παρελ­θό­ντος, υπο­δέ­χε­ται την Βασι­λεία σε μία ανοι­κτή αναμέτρηση.

    Το πρό­γραμ­μα έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (19:55)

Κοπεγ­χά­γη (Δανία)-Σέλτικ (Σκω­τία)

Κλουζ (Ρουμανία)-Σεβίλη (Ισπα­νία)

Αϊντραχτ Φραν­κφούρ­της (Γερμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Μπριζ (Βέλγιο)-Μάντσεστερ Γιου­νάι­τεντ (Αγγλία)

Λου­ντο­γκό­ρετς (Βουλγαρία)-Ίντερ (Ιτα­λία)

Σαχτάρ Ντό­νε­τσκ (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορ­το­γα­λία)

Σπόρ­τινγκ Λισα­βώ­νας (Πορτογαλία)-Μπασακσεχίρ (Τουρ­κία)

Χετά­φε (Ισπανία)-Άγιαξ (Ολλαν­δία)

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (22:00)

Γουλ­βς (Αγγλία)-Εσπανιόλ (Ισπα­νία)

Λεβερ­κού­ζεν (Γερμανία)-Πόρτο (Πορ­το­γα­λία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Βασιλεία (Ελβε­τία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Άρσεναλ (Αγγλία)

Αλκμά­αρ (Ολλανδία)-Λίντσερ (Αυστρία)

Βόλφ­σμπουργκ (Γερμανία)-Μάλμε (Σου­η­δία)

Ρόμα (Ιταλία)-Γάνδη (Βέλ­γιο)

Ρέιν­τζερς (Σκωτία)-Μπράγκα (Πορ­το­γα­λία)

Οι επα­να­λη­πτι­κοί θα διε­ξα­χθούν στις 27 Φεβρουα­ρί­ου, εκτός από την ανα­μέ­τρη­ση Μπρά­γκα-Ρέϊν­τζερς, που θα γίνει μία ημέ­ρα νωρίτερα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο