Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σιγά μη φοβηθώ», το σύνθημα της συναυλίας για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έξι χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται αύριο από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα και στο πλαί­σιο αυτό η οικο­γέ­νεια Φύσ­σα διορ­γά­νω­σε μια σει­ρά από εκδη­λώ­σεις και συζη­τή­σεις τις προη­γού­με­νες μέρες, «έναν αντι­φα­σι­στι­κό Σεπτέμ­βρη», όπως ανα­φέ­ρει στην ανα­κοί­νω­σή της. Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Σιγά μη Φοβη­θώ» πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στον Πολυ­χώ­ρο Λιπα­σμά­των, συναυ­λία με πολ­λούς καλ­λι­τέ­χνες από διά­φο­ρα είδη μου­σι­κής, υπό το πρί­σμα ενός κοι­νού στό­χου, τη μάχη κατά του φασι­σμού. Στη συναυ­λία συμ­με­τέ­χουν οι : Ματού­λα Ζαμά­νη, Άλλος κόσμος, Nightstalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya, ενώ η είσο­δος είναι ελεύ­θε­ρη. Χιλιά­δες άνθρω­ποι γέμι­σαν τον Πολυ­χώ­ρο Λιπα­σμά­των στην Δρα­πε­τσώ­να φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα κατά του φασι­σμού και της Χρυ­σής Αυγής.

«Φέτος βρι­σκό­μα­στε λίγο πριν το τέλος της δίκης οπό­τε η σημειο­λο­γία είναι πολ­λα­πλή και για­τί έμει­νε η Χρυ­σή Αυγή εκτός Βου­λής αλλά και για­τί θα βγει η από­φα­ση εντός των επό­με­νων μηνών όπου περι­μέ­νου­με ότι θα είναι θετι­κή προς την κατεύ­θυν­ση που επι­θυ­μού­με δηλα­δή στη συνο­λι­κή κατα­δί­κη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης», επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων η δικη­γό­ρος της Οικο­γέ­νειας Φύσ­σα, Ελευ­θε­ρία Τομπα­τζό­γλου, ενώ προ­σέ­θε­σε ότι «σε συν­δυα­σμό με τις πρό­σφα­τες απο­φά­σεις που ήταν οι πρώ­τες που κατα­δί­κα­σαν υψη­λό­βαθ­μα στε­λέ­χη και βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής για αδι­κή­μα­τα που είχαν δια­πρά­ξει κατά τον χρό­νο που ήταν βου­λευ­τές θεω­ρού­με ότι και στη δίκη του Εφε­τεί­ου θα έχου­με ένα αντί­στοι­χο αποτέλεσμα».

Παράλ­λη­λα η κ. Τομπα­τζό­γλου σημεί­ω­σε: «Το ζήτη­μα είναι ότι αυτή η μέρα επει­δή είναι ημέ­ρα αφιε­ρω­μέ­νη στον Παύ­λο είναι μέρα μου­σι­κής. Είναι κάτι το οποίο τους δίνει μία σχε­τι­κή παρη­γο­ριά όταν βλέ­πουν νέο κόσμο να τους στη­ρί­ζει και περι­μέ­νουν κι εκεί­νοι το απο­τέ­λε­σμα της δίκης».

«Μετρά­με τον 6ο Σεπτέμ­βρη χωρίς τον Παύ­λο και όλα αυτά τα χρό­νια δίνου­με ο καθέ­νας μας τις προ­σω­πι­κές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προ­κει­μέ­νου να απο­δο­θεί δικαιο­σύ­νη, όχι μόνο μέσα στην δικα­στι­κή αίθου­σα, όπου η δίκη κατά των δολο­φό­νων της ΧΑ βαί­νει προς τον πέμ­πτο χρό­νο της, αλλά και στην κοι­νω­νία. Όλα αυτά τα χρό­νια, λοι­πόν, η προ­σπά­θεια των αντι­φα­σι­στών οδή­γη­σε στην — σε μεγά­λο βαθ­μό — κοι­νω­νι­κή απο­μό­νω­ση του ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος, αρχι­κά με το στα­δια­κό κλεί­σι­μο των γρα­φεί­ων του ανά την Ελλά­δα και στη συνέ­χεια με τον εκλο­γι­κό του απο­κλει­σμό από το κοι­νο­βού­λιο, αλλά και την έγερ­ση του ενδια­φέ­ρο­ντος του κόσμου για τις εξε­λί­ξεις στην δίκη», υπο­γραμ­μί­ζει μετα­ξύ άλλων η οικο­γέ­νεια Φύσ­σα σε ανα­κοί­νω­σή της.

Οι εκδη­λώ­σεις στη μνή­μη του Παύ­λου Φύσ­σα θα κορυ­φω­θούν αύριο, Τετάρ­τη, με την διε­ξα­γω­γή αντι­φα­σι­στι­κής πορεί­ας που θα ξεκι­νή­σει από το μνη­μείο του στο Κερατσίνι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο