Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκοπιμότητες (Με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα)

Γρά­φει η Μαρία Φίλη //

Η εξαγ­γε­λία της παρο­χής της απο­κλη­θεί­σας 13ης σύντα­ξης από τον πρω­θυ­πουρ­γεύ­ο­ντα στους συντα­ξιού­χους προ­φα­νώς υπο­κρύ­πτει σκο­πι­μό­τη­τες, όπως να αλλά­ξει το κλί­μα δυσα­ρέ­σκειας του εκλο­γι­κού σώμα­τος, να στα­μα­τή­σει η κατρα­κύ­λα του Σύρι­ζα που απο­τυ­πώ­νε­ται στις δημο­σκο­πή­σεις να συγκρα­τη­θούν οι δια­θέ­σεις των βου­λευ­τών του και να παρα­μεί­νουν στο μαντρί, και σε κάθε περί­πτω­ση οι παρο­χές απο­τε­λούν χρή­μα­τα που τα έχει αρπά­ξει από τους ίδιους, ψίχου­λα από τα αχρε­ω­στή­τως κατα­βλη­θέ­ντα και αρπα­χθέ­ντα των συνταξιούχων.

Φυσι­κά και πάλι εδώ ψεύ­δε­ται η κυβέρ­νη­ση για­τι σε καμιά περί­πτω­ση δεν είναι 13η σύντα­ξη αφού δεν θα ξανα­δο­θεί σίγου­ρα και θα υπάρ­ξει και δια­βάθ­μι­ση από τα ψηλά στα χαμη­λά. Η “γεν­ναιο­δω­ρία” της κυβέρ­νη­σης όμως συν­δέ­ε­ται άμε­σα και με την απο­δο­χή συμ­φω­νί­ας με τους δανει­στές για πλε­ο­νά­σμα­τα στο 3.5 % και πλέ­ον εφό­ρου ζωής που συνε­πά­γε­ται και την λήψη συνε­χών μέτρων φοροει­σπρα­κτι­κών και αδιά­κο­πων περι­κο­πών σε συντά­ξεις και μισθούς με από­λυ­τη εξα­θλί­ω­ση και φτω­χο­ποί­η­ση της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας του λαού. Δίνει κάτι για να δικαιο­λο­γή­σει τα μετέ­πει­τα αίσχη.

Οι άλλοι,πάλι η μνη­μο­νια­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ΝΔ και Σία και τα φερέ­φω­νά τους στα βοθρο­κά­να­λα τρις χει­ρό­τε­ροι και αυτοί, τους κατη­γο­ρούν για­τί βάζουν σε κίν­δυ­νο την δια­πραγ­μά­τευ­ση, εξα­γριώ­νουν δήθεν τον Σοϊ­μπλε και τους δανει­στές με τις επι­πο­λαιό­τη­τες τους και θα χρε0κοπήσουν την χώρα. Όπως απο­κα­λύ­φθη­κε δε δεν ήταν τόσο θαρ­ρα­λέα  η ενέρ­γεια του πρω­θυ­πουρ­γού (όπως δια­φη­μί­ζουν οι Συρι­ζαί­οι ) διό­τι προ­βλέ­πε­ται ούτως ή άλλως μέσα στη συμ­φω­νία με τους δανει­στές η διά­θε­ση μέρους εκ του πλε­ο­νά­σμα­τος στους φτω­χούς δια­φο­ρε­τι­κά πηγαί­νει στο χρέος.

Από τη Σκύλ­λα στη Χάρυ­βδη δηλαδή.

Τέλος πάντων, ο κοσμά­κης που στην πλά­τη του παί­ζουν σκλη­ρό πόκερ οι εθνο­πα­τέ­ρες καλώς να πάρει το βοή­θη­μα ‑αν το πάρει τελι­κά — για­τί ως γνω­στόν ούτε να περά­σει τα Χρι­στού­γεν­να θα είχε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο