Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ, θρύλος του NBA

Σοκ στον παγκό­σμιο αθλη­τι­σμό με την τρα­γι­κή κατά­λη­ξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποί­ος έχα­σε τη ζωή του σε σημε­ρι­νή συντρι­βή ελι­κο­πτέ­ρου στην Καλα­μπά­σα της Καλι­φόρ­νια, όπως μετέ­δω­σε το TMZ Sports!

O αστέ­ρας του ΝΒΑ ταξί­δευε μαζί με το λιγό­τε­ρο ακό­μη 3 επι­βά­τες, όταν το προ­σω­πι­κό του ελι­κό­πτε­ρο κατέ­πε­σε, συνε­τρί­βη και στη συνέ­χεια τυλί­χθη­κε στις φλό­γες. Οι πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες επι­βε­βαιώ­νουν ότι οι επι­βαί­νο­ντες έχα­σαν τη ζωή τους, ενώ η σύζυ­γος του, Βανέ­σα Μπράιαντ, δεν ήταν μετα­ξύ αυτών. Αυτή τη στιγ­μή γίνε­ται έρευ­να για τους λόγους της συντριβής.

Το ελι­κό­πτε­ρο ήταν χρό­νια τώρα ‑από την επο­χή που αγω­νι­ζό­ταν στους Λ.Α. Λέι­κερς- η πρώ­τη επι­λο­γή του Κόμπι Μπράιαντ για τα ταξί­δια του.

Ο «Black Mamba» συγκα­τα­λέ­γε­ται μετα­ξύ των κορυ­φαί­ων παι­κτών του στην Ιστο­ρία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφα­νί­σεις κατά τη διάρ­κεια της 20χρονης καριέ­ρας του στο κορυ­φαίο πρω­τά­θλη­μα μπά­σκετ του κόσμου, όπου θήτευ­σε απο­κλει­στι­κά στους Λος Άντζε­λες Λέι­κερς. O Μπράιαντ είχε επι­λε­γεί στον πρώ­το γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τρο­παιο­θή­κη του ξεχω­ρί­ζουν 5 πρω­τα­θλή­μα­τα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελι­κών και ένας κανο­νι­κής περιό­δου (2008), και δύο χρυ­σά μετάλ­λια σε Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες με τις ΗΠΑ.

Μετα­ξύ των τιμών που του είχαν απο­δό­σει οι Λέι­κερς, ήταν η από­συρ­ση των φανέ­λων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επα­να­λά­βει για κανέ­ναν παί­κτη στην ιστο­ρία τους.

Το όνο­μα του Κόμπι Μπράιαντ, κατά­φε­ρε να ξεπε­ρά­σει τα όρια του μπά­σκετ, κερ­δί­ζο­ντας το 2018 το Όσκαρ στην ται­νία κινου­μέ­νων σχε­δί­ων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σενα­ριο­γρά­φος και ηθο­ποιός), «Dear Basketball».

kobe bryant death

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο