Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκουπιδότοπος το κέντρο της Θεσσαλονίκης: Προκαλεί ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας ρίχνοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους

Ενώ έχει αφή­σει την πόλη στο έλε­ος των σκου­πι­διών, με προ­φα­νείς τους κιν­δύ­νους για την υγεία των δημο­τών, ο δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης Κων­στα­ντί­νος Ζέρ­βας επι­χει­ρεί προ­κλη­τι­κά να ρίξει την ευθύ­νη στους εργα­ζό­με­νους της καθαριότητας.

«Ως εδώ και μη παρέ­κει. Όσοι πιστεύ­ουν ότι μικρές μειο­ψη­φί­ες μπο­ρούν να κρα­τούν όμη­ρο την πόλη και να θέτουν σε κίν­δυ­νο τη δημό­σια υγεία κάνουν ολέ­θριο σφάλ­μα. Θα εξα­ντλή­σου­με κάθε νόμι­μο μέσο για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας και του δημο­σί­ου συμ­φέ­ρο­ντος», σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή του ο δήμαρχος.

Σημειώ­νε­ται ότι στις 16 Νοέμ­βρη, έπει­τα από συνέ­λευ­ση, οι εργα­ζό­με­νοι στην καθα­ριό­τη­τα του Δ. Θεσ­σα­λο­νί­κης απο­φά­σι­σαν να απέ­χουν από υπε­ρω­ρια­κή εργα­σία για όλες τις Κυρια­κές μέχρι και την Κυρια­κή 15 Γενά­ρη. Επι­πλέ­ον, προ­γραμ­μα­τί­στη­κε συγκέ­ντρω­ση για σήμε­ρα, 29 Νοέμ­βρη, στο δημαρχείο.

Στην ανα­κοί­νω­σή τους, οι εργα­ζό­με­νοι τονίζουν:

«Μπρο­στά στην κοροϊ­δία και τον εμπαιγ­μό της διοί­κη­σης του δήμου για τα αιτή­μα­τα μας, συνε­χί­ζου­με και διεκδικούμε:

-Προ­σλή­ψεις προ­σω­πι­κού και σωστή δια­χεί­ρι­ση και κατα­νο­μή στις υπη­ρε­σί­ες του υπάρ­χο­ντος προσωπικού.

-Να στα­μα­τή­σουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

-Χορή­γη­ση όλων των Μ.Α.Π. και απο­ζη­μί­ω­ση των Μ.Α.Π. παρελ­θό­ντων ετών που δεν χορη­γή­θη­καν στους εργαζόμενους.

-Άμε­ση πλη­ρω­μή δεδου­λευ­μέ­νων εξαι­ρέ­σι­μων και νυχτε­ρι­νών. Επα­να­κα­θο­ρι­σμό των προ­γραμ­μά­των εργα­σί­ας για Σάβ­βα­το-Κυρια­κή. Να στα­μα­τή­σει εργα­ζό­με­νοι να δου­λεύ­ουν για 2 και 3 Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα και να πλη­ρώ­νο­νται ψίχουλα.

-Τήρη­ση όλων των μέτρων για την υγιει­νή και ασφά­λεια των εργαζομένων».

Αντί, λοι­πόν, η διοί­κη­ση του κ. Ζέρ­βα να επι­χει­ρεί να απο­ποι­η­θεί τις τερά­στιες ευθύ­νες για το χάλι που επι­κρα­τεί στην καθα­ριό­τη­τα της πόλης, ας φρο­ντί­σει να ικα­νο­ποι­ή­σει τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων χωρίς φτη­νές δικαιολογίες.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο