Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοβαρά ερωτήματα για την υπαναχώρηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Για την κορύ­φω­ση των εκδη­λώ­σε­ων του φετι­νού Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή» στις 19 Σεπτέμ­βρη και προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξουν οι ανα­γκαί­ες προ­σαρ­μο­γές εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας, η ΚΝΕ συμ­φώ­νη­σε με τον Ερα­σι­τέ­χνη Πανα­θη­ναϊ­κό να της παρα­χω­ρή­σει το γήπε­δο της Λεω­φό­ρου Αλεξάνδρας.

Η συμ­φω­νία αυτή ολο­κλη­ρώ­θη­κε και τυπι­κά στις αρχές της περα­σμέ­νης βδο­μά­δας, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη και της ΠΑΕ. Και ενώ η ΚΝΕ με ανα­κοί­νω­σή της ενη­μέ­ρω­νε την Πέμ­πτη για τον νέο χώρο διε­ξα­γω­γής των εκδη­λώ­σε­ων, το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής ο Ερα­σι­τέ­χνης Πανα­θη­ναϊ­κός ενη­μέ­ρω­σε ότι απο­σύ­ρει τη συμφωνία!

Τι είχε προη­γη­θεί; Σύμ­φω­να με δημο­σιο­γρα­φι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες, το βρά­δυ της Πέμ­πτης και μετά την ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ, υπήρ­ξαν αντι­δρά­σεις από αθλη­τι­κούς «παρά­γο­ντες» και ορι­σμέ­νους συν­δέ­σμους, που ζητού­σαν να μη δοθεί το γήπε­δο στην ΚΝΕ. Είναι φανε­ρό ότι αυτοί αξιο­ποι­ή­θη­καν ως «μπρο­στι­νοί» πολι­τι­κών και επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων που θέλουν να βάλουν εμπό­δια στο Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή», καθώς ενο­χλού­νται από την απή­χη­ση της πολι­τι­κής του ΚΚΕ στη νεολαία.

Το γεγο­νός εξάλ­λου ότι δεν υπάρ­χει καμία ουσια­στι­κή εξή­γη­ση για την υπα­να­χώ­ρη­ση από τη συμ­φω­νία δεί­χνει ακρι­βώς αυτό. Πολύ περισ­σό­τε­ρο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σε όλη την περί­ο­δο από το 1974 μέχρι σήμε­ρα, έχουν χρη­σι­μο­ποι­ή­σει πάμπολ­λες φορές γήπε­δα, στην Αθή­να και παντού, για πολι­τι­κές και πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις, χωρίς ποτέ να υπάρ­ξει το παρα­μι­κρό πρό­βλη­μα. Τα ερω­τή­μα­τα που προ­κύ­πτουν επο­μέ­νως είναι πολ­λά και απευ­θύ­νο­νται προς όλους και προς την κυβέρνηση.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο