Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοβαρά ερωτήματα για τον έλεγχο των μέτρων προστασίας ασθενών και εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές Υγείας

Σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για τους ελέγ­χους τήρη­σης των μέτρων ασφα­λούς λει­τουρ­γί­ας και προ­στα­σί­ας εργα­ζο­μέ­νων και ασθε­νών σε ιδιω­τι­κές δομές Υγεί­ας της Αττι­κής προ­κα­λούν τα κρού­σμα­τα που σημειώ­θη­καν τις τελευ­ταί­ες μέρες σε δύο τέτοιες δομές της Αττι­κής, με συνέ­πεια δύο νεκρούς και δεκά­δες προ­σβε­βλη­μέ­νους από τον κορονοϊό.

Μιλώ­ντας για τις δύο αυτές περι­πτώ­σεις, ο Σ. Τσιό­δρας έκα­νε λόγο για «απρό­σε­κτες συμπε­ρι­φο­ρές υγειο­νο­μι­κών (…) συμπε­ρι­φο­ρές που οδη­γούν σε ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις», ενώ ο Ν. Χαρ­δα­λιάς προ­α­νήγ­γει­λε πει­θαρ­χι­κούς και ποι­νι­κούς ελέγ­χους για την από­δο­ση ευθυ­νών στην περί­πτω­ση που δια­πι­στω­θεί πως δεν τηρή­θη­καν, όπως θα έπρε­πε, τα μέτρα. Αργό­τε­ρα ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι ο προϊ­στά­με­νος της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών, Βαγ­γέ­λης Ιωαν­νί­δης έδω­σε εντο­λή για τη διε­νέρ­γεια κατε­πεί­γου­σας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέτασης.

Ούτε η επί­κλη­ση της ευθύ­νης των υγειο­νο­μι­κών, όμως, ούτε οι εισαγ­γε­λι­κές παρεμ­βά­σεις μπο­ρούν να συγκα­λύ­ψουν τον του­λά­χι­στον ανε­παρ­κή κρα­τι­κό έλεγ­χο για την εφαρ­μο­γή έστω και αυτών των μέτρων που έχουν συστα­θεί στους χώρους της ιδιω­τι­κής Υγεί­ας, όπου η εργο­δο­σία εμφα­νί­ζε­ται να δρα ανε­ξέ­λεγ­κτα, όπως επι­βε­βαιώ­νουν άλλω­στε από την πρώ­τη στιγ­μή και οι καταγ­γε­λί­ες εργαζομένων.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται επί­σης ο επεί­γο­ντας χαρα­κτή­ρας του αιτή­μα­τος του ΚΚΕ, όλες οι δομές Υγεί­ας του ιδιω­τι­κού τομέα να επι­τα­χθούν και να τεθούν σε ενιαίο σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, με ευθύ­νη και έλεγ­χο του κράτους.

Το κλα­δι­κό Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Υγεί­ας είχε προει­δο­ποι­ή­σει. Με ανα­κοί­νω­σή του υπεν­θυ­μί­ζει ότι «από την πρώ­τη στιγ­μή έχει ανα­δεί­ξει το μεγά­λο ζήτη­μα με τα ελλι­πέ­στα­τα μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους της ιδιω­τι­κής Υγεί­ας, τονί­ζο­ντας ότι με αφορ­μή τα τελευ­ταία περι­στα­τι­κά, έρχο­νται στην επι­φά­νεια οι ευθύ­νες συνο­λι­κά της εργοδοσίας.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο