Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοβαρή καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για αποσιώπηση κρουσμάτων

Ανα­κοί­νω­ση-καταγ­γε­λία για απο­σιώ­πη­ση κρου­σμά­των εξέ­δω­σε η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ) σημειώ­νο­ντας ότι «επί­ορ­κοι για λογα­ρια­σμό της κυβέρ­νη­σης και των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων δε θα γίνουμε».

Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Με αφορ­μή ενη­με­ρω­τι­κά δελ­τία Tύπου ΚΥ του­ρι­στι­κών προ­ο­ρι­σμών για τον αριθ­μό επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των Covid-19, οι διοι­κή­σεις των αντί­στοι­χων ΥΠE έδω­σαν εντο­λή να μην εκδί­δο­νται δελ­τία Tύπου χωρίς προη­γού­με­νη ενη­μέ­ρω­ση και συνεν­νό­η­ση με τις Υγειο­νο­μι­κές Περι­φέ­ρειες. Ωστό­σο, εδώ και έναν μήνα από τότε που δόθη­κε η εντο­λή δεν έχει γίνει απο­λύ­τως καμία σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση προς τους κατοί­κους και τους επι­σκέ­πτες ούτε από τις ΥΠΕ, ούτε από τον ΕΟΔΥ .

Ποιόν εξυ­πη­ρε­τεί η ανε­πί­τρε­πτη τακτι­κή από­κρυ­ψης που θέτει σε κίν­δυ­νο τη δημό­σια Υγεία, ιδιαί­τε­ρα τις ευπα­θείς ομά­δες, αν όχι τα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά συμ­φέ­ρο­ντα που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον κλά­δο του Τουρισμού;

Άλλω­στε, δεν είναι η πρώ­τη φορά που απο­κρύ­πτο­νται επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα. Δεκά­δες είναι οι καταγ­γε­λί­ες Σωμα­τεί­ων για συγκά­λυ­ψη-απο­σιώ­πη­ση και άρνη­ση ενη­μέ­ρω­σης των εργα­ζο­μέ­νων σε μεγά­λους εργα­σια­κούς χώρους που έχουν επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα, με απο­τέ­λε­σμα να τίθε­ται σε κίν­δυ­νο η υγεία τους.

Κατά τα άλλα η κυβέρ­νη­ση έχει το θρά­σος να κου­νά­ει το δάκτυ­λο στον λαό και τη νεο­λαία και να κλεί­νει σε όλες τις πτώ­σεις την “ατο­μι­κή ευθύνη”.

Η ΟΕΝΓΕ θα συνε­χί­σει να ανα­δει­κνύ­ει τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα στο χώρο της Υγεί­ας και να διεκ­δι­κεί μέτρα προ­στα­σί­ας για την υγεία του λαού και για την πραγ­μα­τι­κή θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Θα συνε­χί­σου­με να κάνου­με αυτό που υπα­γο­ρεύ­ει η συνεί­δη­ση μας και ο Κώδι­κας Ιατρι­κής Δεο­ντο­λο­γί­ας, ο οποί­ος στο άρθρο 16 ορί­ζει ότι «ο για­τρός έχει την υπο­χρέ­ω­ση να εφι­στά την προ­σο­χή της κοι­νό­τη­τας, στην οποία ανή­κει, σε θέμα­τα που έχουν σχέ­ση με τη δημό­σια Υγεία και τη βελ­τί­ω­ση της ποιό­τη­τας των ιατρι­κών υπηρεσιών».

Συνέ­νο­χοι στο έγκλη­μα σε βάρος της υγεί­ας του λαού δεν θα γίνου­με. Δεν μας πτο­ούν ούτε απα­γο­ρεύ­σεις, ούτε πιέ­σεις, ούτε απει­λές από οποιον­δή­πο­τε κι αν προέρχονται».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο