Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοκαριστικές εικόνες στο Νοσοκομείο Βόλου: Σοροί εκτός ψυγείων, λόγω της αύξησης των νεκρών από την πανδημία

Την δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση στην οποία έχει περιέλ­θει η χώρα λόγω της παν­δη­μί­ας, καθώς ο λαός αφέ­θη­κε απρο­στά­τευ­τος, απο­τυ­πώ­νει με ωμό­τη­τα η φωτο­γρα­φία από το Νοσο­κο­μείο του Βόλου.

Σε αυτήν απει­κο­νί­ζο­νται σοροί ανθρώ­πων που κατέ­λη­ξαν από κορο­νο­ϊό, να βρί­σκο­νται εκτός ψυγεί­ου, μέσα σε μπλε σάκους, επει­δή δεν υπήρ­χαν κενοί ψυκτι­κοί θάλαμοι.

Με αφορ­μή αυτή την σοκα­ρι­στι­κή φωτο­γρα­φία που δημο­σί­ευ­σε τοπι­κή ενη­με­ρω­τι­κή ιστο­σε­λί­δα, η διοί­κη­ση του Αχιλ­λο­πού­λειου Νοσο­κο­μεί­ου ανα­φέ­ρει πως το νοσο­κο­μείο δια­θέ­τει έξι ειδι­κούς ψυκτι­κούς θαλά­μους, ενώ «ως συνέ­χεια του νεκρο­το­μεί­ου υπάρ­χει κλι­μα­τι­ζό­με­νος χώρος, όπου μπο­ρούν να φιλο­ξε­νη­θούν σοροί σε περί­πτω­ση που ο αριθ­μός τους υπερ­βαί­νει τον αριθ­μό των θαλά­μων σε θερ­μο­κρα­σία χαμη­λής ψύξης».

Από χθες έως σήμε­ρα, στο Νοσο­κο­μείο πέθα­ναν 16 άνθρω­ποι, σύμ­φω­να με την διοίκηση.

Στην ανα­κοί­νω­ση της διοί­κη­σης του νοσο­κο­μεί­ου ανα­φέ­ρε­ται επί­σης ότι «ο χώρος του νεκρο­το­μεί­ου κατό­πιν αυτο­ψί­ας του ιδί­ου του διοι­κη­τή του νοσο­κο­μεί­ου είναι κλει­δω­μέ­νος και πρό­σβα­ση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκρο­τό­μος του νοσο­κο­μεί­ου κατά το πρω­ι­νό ωρά­ριο και οι τραυ­μα­τιο­φο­ρείς κατά το υπό­λοι­πο 24ωρο».

Επι­προ­σθέ­τως, «από την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα έχουν δρο­μο­λο­γη­θεί δια­δι­κα­σί­ες συνερ­γα­σί­ας με το Δήμο Βόλου και τον αρμό­διο αντι­δή­μαρ­χο», προ­κει­μέ­νου όπως σημειώ­νε­ται, οι σoροί των αρνη­τι­κών σε covid-19 ανθρώ­πων να φιλο­ξε­νού­νται στα ψυγεία του Κοι­μη­τη­ρί­ου του Δήμου Βόλου.

volos Covid graph

Οι εικόνες αποτυπώνουν την πραγματικότητα που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει

Με αφορ­μή αυτές τις εικό­νες, η ΤΕ Μαγνη­σί­ας του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανακοίνωση:

«Οι ανα­τρι­χια­στι­κές εικό­νες από το νεκρο­το­μείο του Νοσο­κο­μεί­ου Βόλου, με τις σορούς των νεκρών να βρί­σκο­νται εκτός ειδι­κών θαλά­μων, απο­τυ­πώ­νουν με ωμό­τη­τα την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που η κυβέρ­νη­ση θέλει να κρύ­ψει, μετα­θέ­το­ντας την ευθύ­νη για την τρα­γι­κή κατά­στα­ση με την παν­δη­μία στο λαό.

Προ­στί­θε­νται στην τρα­γι­κή εικό­να συνο­λι­κά στο Νοσο­κο­μείο Βόλου όπου αυτή τη στιγ­μή: Λει­τουρ­γούν μόλις 10 ΜΕΘ με τις 4 απ’ αυτές είναι για covid. Έχουν στη­θεί 75 κλί­νες covid, διά­σπαρ­τες σε τρία δια­φο­ρε­τι­κά μέρη του νοσο­κο­μεί­ου, με κίν­δυ­νο δια­σπο­ράς σε άλλες κλι­νι­κές. Οι δύο κλι­νι­κές covid καλύ­πτο­νται με 7 παθο­λό­γους αντί για 14 που είναι το ελά­χι­στο. Υπάρ­χει ένας μορια­κός ανα­λυ­τής που μάλι­στα ήρθε στα μέσα Οκτώ­βρη και λει­τουρ­γεί μόνο για ελέγ­χους του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού, των εργα­ζο­μέ­νων του νοσο­κο­μεί­ου και για εισα­γω­γές ασθε­νών. Το νοσο­κο­μείο ουσια­στι­κά “ζητια­νεύ­ει” για αντι­δρα­στή­ρια, με τους κυβερ­νη­τι­κούς βου­λευ­τές να έχουν μετα­τρα­πεί σε πλα­σιέ χορη­γιών. Την ίδια στιγ­μή θησαυ­ρί­ζουν οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές με “ταρί­φα” 70 ευρώ το τεστ. Από τους 162 μόνι­μους ιατρούς που προ­βλέ­πει το οργα­νό­γραμ­μα, υπη­ρε­τούν 92, δηλα­δή το 56% και μάλι­στα οι 22 είναι επι­κου­ρι­κοί. Ο μαγνη­τι­κός τομο­γρά­φος υπο­λει­τουρ­γεί λόγω μη πρό­σλη­ψης ακό­μη εξει­δι­κευ­μέ­νου για τη λει­τουρ­γία του ιατρού ακτι­νο­λό­γου. Ο στε­φα­νιο­γρά­φος, επί­σης υπο­λει­τουρ­γεί, λόγω μη πρό­σλη­ψης ακό­μη εξει­δι­κευ­μέ­νου για τη λει­τουρ­γία του ιατρού επεμ­βα­τι­κού καρδιολόγου.

Η κοροϊ­δία έχει ξεπε­ρά­σει κάθε όριο. Η ΝΔ αφού συνέ­χι­σε στο δρό­μο των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων τη διά­λυ­ση του συστή­μα­τος υγεί­ας για να θησαυ­ρί­σουν οι πολυ­ε­θνι­κές και οι κλι­νι­κάρ­χες και ενώ δεν πήρε κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο τους τελευ­ταί­ους μήνες, έχει το θρά­σος να κου­νά­ει και το δάχτυ­λο για τους αγώ­νες που γίνο­νται αυτή την περί­ο­δο για το αυτο­νό­η­το: Το δικαί­ω­μα του λαού στη ζωή.

Το ΚΚΕ θα συνε­χί­σει να πρω­το­στα­τεί στην πάλη που πρέ­πει να φου­ντώ­σει τώρα για:

  • Επί­τα­ξη ΤΩΡΑ όλων των δομών του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και Πρό­νοιας και έντα­ξή τους στο εθνι­κό σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας, χωρίς όρους και παζάρια.
  • Μαζι­κές προ­σλή­ψεις στην Υγεία και Πρόνοια.
  • Αύξη­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό για την δημό­σια Υγεία.
  • Να δοθούν όλα τα έκτα­κτα κον­δύ­λια που απαι­τού­νται. Είναι απα­ρά­δε­κτο να μετα­τρέ­πε­ται το Νοσο­κο­μείο του Βόλου σε επαί­τη επει­δή η κυβέρ­νη­ση αντί να δώσει χρή­μα­τα για την υγεία, τα δίνει στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.
  • Μέτρα σε όλους τους χώρους δου­λειάς, που με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης έχουν γίνει εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης, “άβα­το” για κάθε έλεγ­χο ώστε να μη χαθούν τα κέρ­δη των βιομηχάνων».

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο