Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σοκαριστικό βίντεο: Διανομέας παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ορμη­τι­κά ποτά­μια μετα­τρά­πη­καν δρό­μοι στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης εξαι­τί­ας της σφο­δρής νερο­πο­ντής που έπλη­ξε την πόλη το μεση­μέ­ρι της Παρασκευής.

Σε βίντεο που έχει κάνει ήδη το γύρο του δια­δι­κτύ­ου απο­τυ­πώ­νε­ται ένας δια­νο­μέ­ας (delivery) να παρα­σύ­ρε­ται στην κυριο­λε­ξία, μαζί με το μηχα­νά­κι του, από την έντα­ση των νερών. Παρά την προ­σπά­θειά του να κρα­τή­σει όρθιο το μηχα­νά­κι του, ο δια­νο­μέ­ας χάνει την ισορ­ρο­πία του και παρα­σύ­ρε­ται για λίγα μέτρα. Το συμ­βάν έγι­νε σε περιο­χή του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Οι εικό­να του εργα­ζό­με­νου να παλεύ­ει να μην πνι­γεί ή τραυ­μα­τι­στεί σοβα­ρά μέσα στο κέντρο της πόλης είναι σοκα­ρι­στι­κή! Πέραν της έλλει­ψης αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων προ­στα­σί­ας ανα­δει­κνύ­ε­ται η εγκλη­μα­τι­κή εργο­δο­τι­κή ασυ­δο­σία που, μπρο­στά στα κέρ­δη της δεν λογα­ριά­ζει τίπο­τα. Ευθύ­νες, βέβαια, έχουν και όσοι — αδια­φο­ρώ­ντας για την σωμα­τι­κή ακε­ραιό­τη­τα των δια­νο­μέ­ων — παραγ­γέλ­νουν φαγη­τό η καφέ εν μέσω εξαι­ρε­τι­κά δυσμε­νών και­ρι­κών συνθηκών.

Τα αιτή­μα­τα του Συν­δι­κά­του Εργα­ζο­μέ­νων στις Του­ρι­στι­κές-Επι­σι­τι­στι­κές Επι­χει­ρή­σεις (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσ­σα­λο­νί­κης, Πιε­ρί­ας και Χαλ­κι­δι­κής, να εφαρ­μο­στεί άμε­σα η ΚΥΑ που ορί­ζει ότι σε ακραί­ες και­ρι­κές συν­θή­κες δεν γίνο­νται δια­νο­μές και κανείς δια­νο­μέ­ας να μη δεχτεί να βγει σε δια­νο­μή μέχρι να στα­μα­τή­σει η μπό­ρα, και να περά­σουν και κάποια λεπτά για να καθα­ρί­σουν οι δρό­μοι, είναι πιο επί­και­ρα και ανα­γκαία από ποτέ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο