Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σον Πεν: «Οι Αρμένιοι σφαγιάζονται από τον Ερντογάν, τον φίλο του Τραμπ, με τα όπλα που εμείς του παρέχουμε»

Σφο­δρή επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Ντό­ναλντ Τραμπ και του Τούρ­κου προ­έ­δρου Ερντο­γάν εξα­πέ­λυ­σε με μήνυ­μα του στο Twitter ο δημο­φι­λής ηθο­ποιός Σον Πεν.

Γνω­στός υπο­στη­ρι­κτής του κόμ­μα­τος των Δημο­κρα­τι­κών, ο Πεν κατη­γό­ρη­σε τον Ερντο­γάν για τον πόλε­μο στο Ναγκόρ­νο Καρα­μπάχ, βάζο­ντας στο κάδρο και τον Αμε­ρι­κά­νο πρόεδρο.

«Όσο εμείς καθό­μα­στε, οι Αρμέ­νιοι σφα­γιά­ζο­νται από τον Ερντο­γάν, τον φίλο του Τραμπ, με τα όπλα που ΕΜΕΙΣ του παρέ­χου­με. Αυτή ΔΕΝ είναι η Αμε­ρι­κή. Μπάι­ντεν για την ανα­γέν­νη­ση της Αμε­ρι­κής», έγρα­ψε ο χολι­γου­ντια­νός ηθοποιός.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά το παρελ­θόν που ο Σον Πεν έχει πάρει ανοι­χτά θέση, ενά­ντια στις επι­λο­γές των αμε­ρι­κα­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων, σε μια σει­ρά πολι­τι­κά ζητήματα.

Για παρά­δειγ­μα, το Δεκέμ­βρη του 2002 είχε επι­σκε­πτεί το Ιράκ εκφρά­ζο­ντας την αντί­θε­ση του με την πρό­θε­ση της τότε κυβέρ­νη­σης του Τζορτζ Μπους να εισβά­λει στη χώρα, ενώ αργό­τε­ρα άσκη­σε σφο­δρή κρι­τι­κή στην Ουά­σινγ­κτον για τις πολε­μι­κές της επι­χει­ρή­σεις στη Μέση Ανα­το­λή. Το 2008 ταξί­δε­ψε στην Κού­βα όπου συνά­ντη­σε και πήρε συνέ­ντευ­ξη από τον Ραούλ Κάστρο, ενώ το 2012 βρέ­θη­κε στο Καρά­κας επι­σκε­πτό­με­νος τον Ούγκο Τσάβες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο