Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: κλείνουν το χειρουργείο παίδων για να αντιμετωπίσουν τον Covid-19

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Καρο­λίν­σκα Α.Ε, το μεγα­λύ­τε­ρο της Σου­η­δί­ας ανα­στέλ­λει όλες τις εγχει­ρή­σεις παι­διών με από­φα­ση της διοί­κη­σης του, γρά­φει η Σου­η­δι­κή εφη­με­ρί­δα DN.

Όλο το προ­σω­πι­κό των 120 νοση­λευ­τών και για­τρών μετα­φέ­ρε­ται στην πτέ­ρυ­γα της αντι­με­τώ­πι­σης αρρώ­στων από Covid-19.

Έτσι εγκλη­μα­τούν ενά­ντια στην υγεία ακό­μη και των μικρών παι­διών. Να υπεν­θυ­μί­σου­με πως η Σου­η­δία μαζί με την Ελλά­δα ήταν οι χώρες που είχαν τις λιγό­τε­ρες ΜΕΘ στην Ευρώ­πη, γύρω στις 500 όταν ξέσπα­σε η πανδημία.

Η κατά­στα­ση αυτή την στιγ­μή στην Στοκ­χόλ­μη είναι κρί­σι­μη με τις ΜΕΘ να έχουν πλη­ρό­τη­τα 99% με περί­που 7000 κρού­σμα­τα την ημέ­ρα, 320 χιλιά­δες συνο­λι­κά και 7500 θανά­τους. Εκφρά­ζο­νται σκέ­ψεις ακό­μη και για ανα­ζή­τη­ση βοή­θειας από την γει­το­νι­κή Φινλανδία.

Κατά την γνω­στή τακτι­κή των αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων της Ευρώ­πης αντί να εξο­πλί­σουν τα Νοσο­κο­μεία, να επι­τά­ξουν τα ιδιω­τι­κά νοση­λευ­τή­ρια και να κάνουν μαζι­κές προ­σλή­ψεις, μετα­φέ­ρουν το προ­σω­πι­κό από τμή­μα σε τμή­μα και από Νοσο­κο­μείο σε Νοσο­κο­μείο, την στιγ­μή που το υπάρ­χον προ­σω­πι­κό έχει γονα­τί­σει από τις διπλές βάρ­διες και τις υπε­ρω­ρί­ες. Φτά­νουν στο σημείο να στρέ­φο­νται και σε ξένες χώρες για βοή­θεια αρκεί να απο­φύ­γουν την θωρά­κι­ση του συστή­μα­τος Υγείας.

Η Υγεία μετα­τρέ­πε­ται σε σύστη­μα μιας νόσου με κατα­στρο­φι­κές συνέ­πειες για τους ασθε­νείς ακό­μη και όταν πρό­κει­ται για μικρά παι­διά που έχουν ανά­γκη από εγχείρηση.

Είναι απο­τέ­λε­σμα της επι­τα­γής των μεγά­λων Ομί­λων για ενί­σχυ­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας τους και για να αντέ­ξουν τον σκλη­ρό διε­θνή και ντό­πιο αντα­γω­νι­σμό και απευ­θύ­νε­ται σε πρό­θυ­μο πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό να την εφαρ­μό­σει με όλους τους τρό­πους αδια­φο­ρώ­ντας για τις συνέ­πειες για την ζωή μας.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο