Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Πούλησαν Δημόσιο Νοσοκομείο στον πλουσιότερο Όμιλο της χώρας μέσα στην δίνη της πανδημίας

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Μέσα στην δίνη της παν­δη­μί­ας η Νομαρ­χία Στοκ­χόλ­μης χωρίς καμία επι­φύ­λα­ξη και ευαι­σθη­σία πού­λη­σε το Νομαρ­χια­κό-Δημό­σιο Νοσο­κο­μείο (τα Νοσο­κο­μεία ανή­κουν στην Νομαρ­χια­κή Διοί­κη­ση στην Σου­η­δία) της συνοι­κί­ας Bromma σε επι­χεί­ρη­ση ακι­νή­των του ομί­λου Wallenberg στις 25 Μαρτίου.

Παρά τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες της αντι­πο­λί­τευ­σης, για τον χρό­νο επι­λο­γής της πώλη­σης, η πλειο­ψη­φία του Νομαρ­χια­κού Συμ­βου­λί­ου όπου πλειο­ψη­φούν τα κόμ­μα­τα της δεξιάς σαν να μην τρέ­χει τίπο­τα, σαν να μην υπάρ­χουν τερά­στιες ελλεί­ψεις, πού­λη­σαν το Νοσο­κο­μείο 100 θέσε­ων ασθε­νών, που βρί­σκε­ται σε πλή­ρη λει­τουρ­γία, με το ποσό των 57 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ.

Να σημειω­θεί εδώ πως αυτή την στιγ­μή η Σου­η­δία δια­θέ­τει μόνον 534 θέσεις εντα­τι­κής θερα­πεί­ας από τις 3770 περί­που που διέ­θε­τε το 1993 πριν τις μαζι­κές ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις που έχουν χει­ρο­τε­ρεύ­σει στο έπα­κρο την κατά­στα­ση στον τομέα της Υγεί­ας και Πρόνοιας.

Ακό­μη ότι σήμε­ρα 700 άνθρω­ποι βρί­σκο­νται στα Νοσο­κο­μεία σε άσχη­μη κατά­στα­ση, τα κρού­σμα­τα έχουν περά­σει τις 3000 και οι νεκροί τους 100. Η στρα­τη­γι­κή της Σου­η­δί­ας μέχρι στιγ­μής είναι η γνω­στή αντι­δρα­στι­κή θεω­ρία της «ανο­σί­ας της αγέ­λης» όπου οι Δυνα­τοί θα επι­βιώ­σουν και οι αδύ­να­μοι.. έτσι κιαλ­λιώς είναι καταδικασμένοι.

Το σκε­πτι­κό της πώλη­σης είναι τα γνω­στά επι­χει­ρή­μα­τα πως ο ιδιώ­της πιό απο­τε­λε­σμα­τι­κά θα λει­τουρ­γή­σει το Νοσο­κο­μείο, κοστί­ζει άλλω­στε πολύ και ότι το Δημό­σιο δεν θα είναι εμπό­διο στην επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα. Η εται­ρία ακι­νή­των Vectura AB που αγό­ρα­σε το Νοσο­κο­μείο ήταν δημό­σια εται­ρεία που ιδιω­τι­κο­ποι­ή­θη­κε το 2012 και που­λή­θη­κε στον Όμιλο!

Το 2015 απο­κα­λύ­φθη­κε πως χωρίς δια­γω­νι­σμό ανέ­λα­βε την κατα­σκευή των χει­με­ρι­νών εγκα­τα­στά­σε­ων για το παγκό­σμιο πρω­τά­θλη­μα χει­με­ρι­νών σπορ στην Σου­η­δι­κή πόλη Falun. Ούτε αυτό μέτρη­σε σαν επι­χεί­ρη­μα για την απο­τρο­πή της πώλη­σης. Ποιος είναι όμως ο Όμι­λος που αγό­ρα­σε το Νοσοκομείο;

Επι­χει­ρή­σεις οικο­γέ­νειας Βάλεμπεργκ!

Δεν θα τους δεί­τε σε καμία λίστα των 10, των εκα­τό, των χιλί­ων πλου­σιό­τε­ρων στον κόσμο! Κατέ­χουν όμως το 43% της χρη­μα­τι­στη­ρια­κής αγο­ράς της Σου­η­δί­ας που εκτι­μά­ται σε 560 δις δολά­ρια σε τιμές του 2012. Από τότε μέχρι το 2016 ανέ­βη­κε κατά 32%. Έχουν συνο­λι­κό κεφά­λαιο 250 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ τουλάχιστον !!!

Μέσα από έναν Δαί­δα­λο τραστ, θυγα­τρι­κών, εται­ριών συμ­βού­λων, 12 δια­φο­ρε­τι­κών ιδρυ­μά­των, χρη­μα­τι­στη­ρια­κών, funds και άλλων, δεν φαί­νε­ται που­θε­νά η τερά­στια έκτα­ση τους, η τερά­στια επιρ­ροή τους στην πολι­τι­κή πέρα από την οικο­νο­μι­κή ζωή της Σουηδίας!

Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακρι­βώς δου­λεύ­ουν στις επι­χει­ρή­σεις που αυτοί κατέ­χουν ποσο­στά πάνω από το 50%.

Πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο εργα­ζό­με­νοι μόνο στην Σου­η­δία. Ίσως και παρα­πά­νω! Μετα­ξύ αυτών και οι εργα­ζό­με­νοι στην Ανώ­τα­τη Εμπο­ρι­κή Σχο­λή της Στοκ­χόλ­μης (!) που είναι ιδιο­κτη­σία του Όμι­λου για να τους βγά­ζει στελέχη!

Κατέ­χουν εκα­το­ντά­δες επι­χει­ρή­σεις: Ericksson Atlas Copco, Electrolux, SKF βιο­μη­χα­νι­κές κατα­σκευ­ές με 100 εργο­στά­σια σε όλο τον κόσμο, ANN- αυτο­μα­τι­σμοί με 140χιλιαδες εργα­ζό­με­νους σε 100 χώρες,

Εται­ρία Husqvarna που κατα­σκευά­ζει από ηλε­κτρι­κά πριό­νια μέχρι τρο­χό­σπι­τα. Astra φαρ­μα­κευ­τι­κή εται­ρία, Γκραν Χοτέλ, τσι­γά­ρα, καπνό , μεταλ­λευ­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, επι­χει­ρή­σεις ιατρι­κών υπη­ρε­σιών, επι­χει­ρή­σεις στην ιδιω­τι­κή Υγεία, Παι­δεία και περίθαλψη.

Κατέ­χουν τρά­πε­ζες, στην πολε­μι­κή βιο­μη­χα­νία τις SAAB και Bofors που κατα­σκευά­ζει κανό­νια, νάρ­κες, στρα­τιω­τι­κές επι­κοι­νω­νί­ες και drones με πελά­τες όλες τις διε­φθαρ­μέ­νες δικτα­το­ρί­ες του κόσμου αλλά και τους αντί­πα­λους πολέ­μαρ­χους που τις πολεμούν.

Οι επι­χει­ρή­σεις τους κατα­σκευά­ζουν τηλέ­φω­να υψί­στης ασφά­λειας για τις δυνά­μεις του ΝΑΤΟ.

wallenberg

Λίγες είναι οι χώρες στον Κόσμο με τόση από­λυ­τη εξάρ­τη­ση από μια οικο­γέ­νεια. Απαί­τη­σε ο Όμι­λος από τον πρω­θυ­πουρ­γό να πάει στην Σαου­δι­κή Αρα­βία και έγι­νε, την υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών να ζητή­σει συγ­γνώ­μη που είπε ότι είναι δικτα­το­ρία και δεν υπάρ­χει ισό­τη­τα εκεί και έτσι έγινε!

Ο ίδιος ο βασι­λιάς έστει­λε απο­λο­γη­τι­κό γράμ­μα στους Σ Άρα­βες με τον φόβο μήπως και στα­μα­τή­σουν τις αγο­ρές όπλων από την Bofors και την SAAB του! Είναι οι πραγ­μα­τι­κοί αφέ­ντες της Σου­η­δί­ας από το 1858!

Με αυτούς συμ­φω­νή­θη­κε ο ιστο­ρι­κός συμ­βι­βα­σμός με τους Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες ακό­μη πριν τον ΒΠΠ  και κυβέρ­νη­σαν επί 50 συνε­χή χρό­νια. Αυτοί δίνουν το “χρί­σμα”. Αυτοί στα δύσκο­λα απει­λούν πως θα πάρουν τις επι­χει­ρή­σεις τους και θα φύγουν.

Η Οικο­γέ­νεια δυνά­μω­σε ακό­μη περισ­σό­τε­ρο μετά την επι­λο­γή της ΕΕ μια και τα είχαν όλα έτοι­μα από τα πριν! Έτσι πετυ­χαί­νουν πάντα αυτό που θέλουν μέχρι τώρα! Δηλα­δή την απρό­σκο­πτη κερ­δο­φο­ρία μέσα από ένα “ανθρώ­πι­νο” σου­η­δι­κό πρόσωπο.

Η συνερ­γα­σία των τάξε­ων στην καλύ­τε­ρη μορ­φή της για την Οικο­γέ­νεια φυσι­κά. Δεν είναι καθό­λου τυχαίο που το Νοσο­κο­μείο που­λή­θη­κε στην συγκε­κρι­μέ­νη εται­ρία και Όμι­λο που προ­σβλέ­πει φυσι­κά σε τερά­στια έσο­δα εκμε­ταλ­λευό­με­νος την παν­δη­μία και την μεγά­λη ανά­γκη για φρο­ντί­δα και θεραπεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο